Saopštenje Budućnost Volija: "Dožai, Maričić i Vojinović nastavljaju po starom. Do kad?"

Crnogorski šampion se oglasio nakon meča sa Crvenom zvezdom

16738 pregleda26 komentar(a)
Detalj sa utakmice Budućnost Volija i Crvene zvezde, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija bili su sinoć blizu pobjede protiv Crvene zvezde, u utakmici 5. kola AdmiralBet ABA lige koju su, između ostalog, obilježili prekidi, ali i sudijske odluke na štetu crnogorskog kluba.

"Plavi" su na kraju poraženi 75:73.

Upravo je suđenje Saše Pukla, Josipa Radojkovića i Denisa Hadžića, koji nisu bili na nivou, povod da se iz crnogorskog kluba oglase saopštenjem u kojem su naveli odluke, koje su donijete na štetu Budućnosti.

U saopštenju naslovljenom "Dožai, Maričić i Vojinović nastavljaju po starom. Do kad?" iz Budućnosti su izdvojili sudijske greške u posljednjih šest minuta i 20 sekundi meča.

Inače, Srđan Dožai je komesar za suđenje u AdmiralBet ABA ligi, Saša Maričić je predsjednik Sudijske komisije, a Milija Vojinović sportski direktor.

"U posljednjoj četvrtini isti film, isti režiseri. Koliko god da smo blizu pobjede jedna prepreka se ponavlja - sudije. U utakmici petog kola između plavo-bijelih i Crvene zvezde bilo je nekoliko očiglednih grešaka sudija koje su direktno uticale na krajnji ishod meča. Najupečatljivije je udaranje Alena Omića u lice koje ne samo da nije okarakterisano kao namjeran faul, nego nije sviran faul uopšte. Izdvojili smo pet grešaka u posljednjih šest minuta i 20 sekundi meča:

1. Faul #33 nad Alenom Omićem prije nego što je Omić napravio faul u napadu (Q4 6:20).

2. Faul #33 nad Rašidom Sulejmonom za dva bacanja (Q4 5:04).

3. Nesportski faul #33 nad Alenom Omićem (Q4 3:28).

4. #0 se ne oslobađa lopte nakon odvajanja od parketa sa obije noge (Q4 1:41).

5. #31 faul nad Mekinlijem Rajtom u posljednjem napadu (Q4 0:08).

6. Za kraj mało smijeha. Sudije krenu da dosude faul/nesportski faul pa se u djeliću sekunde predomisle", navode iz Budućnosti.