Umjesto da ponude rješenja, partije se prepucavaju ko je kriv za smanjenje broja stanovnika u Bijelom Polju

Grad je nekad imao 17 fabrika i na hiljade zaposlenih, a sada je bez posla skoro 27 odsto Bjelopoljaca, dok je državni prosjek 11 i po odsto.

7343 pregleda2 komentar(a)
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Opština Bijelo Polje

Bijelo Polje je za 12 godina ostalo bez 6431-og stanovnika, uglavnom zbog velikog iseljavanja, i to najčešće mladih, koji svoju budućnost ne vide u tom gradu. On je nekad imao 17 fabrika i na hiljade zaposlenih, a sada je bez posla skoro 27 odsto Bjelopoljaca, dok je državni prosjek 11 i po odsto.

Zabrinjavajući podaci nisu alarm partijama da predstave nove ideje kojima će zadržati stanovništvo, već su ušle u političko prepucavanje.

Valorizacija Đalovića klisure i gradnja Ski centra Cmiljača na Bjelasici su dva glavna projekta u Bijelom Polju, započeta za mandata bivšeg premijera iz DPS-a Duška Markovića. Planirani su da se završe do kraja mandata Markovića, ali to se nije desilo ni za vrijeme tri Vlade njegovih nasljednika.

Ipak, Demokrate koje su u državnoj vlasti već godinama, i dalje insistiraju da je lokalni DPS kriv za masovno iseljavanje iz Bijelog Polja, dok iz DPS-a odgovaraju da se radi o blaćenju I nestinama.