Uhapšen Podgoričanin: U tužilaštvu rekao da žali što nije donio pušku da ih "sve pobije"?

Č.V. navodno rekao da je "trebao doći sa ratnim opasačem i automatskom puškom, da u tužilaštvo ne treba dolaziti bez naoružanja i da ovo treba sve raznijeti", saopštio je ODT Cetinje

21961 pregleda9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Č.V. uhapšen je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je prijetio službenicima tog tužilaštva i policiji.

Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Sumnjiči se da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu tri osobe i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu dvije osobe.

"Osumnjičeni Č.V. je osnovano sumnjiv da je po dolasku u službene prostorije Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici uputio više uvreda i ozbiljnih prijetnji da će napasti na život i tijelo službenika Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, kao i prisutnih policijskih službenika, riječima da žali što nije ponio automatsku pušku da ih sve pobije, da je trebao doći sa ratnim opasačem i automatskom puškom, da u tužilaštvo ne treba dolaziti bez naoružanja i da ovo treba sve raznijeti", saopštio je ODT Cetinje.