Jasne Dokić nema na listi, nije bila sa Jovanovićem ni na predaji OIK-u

Dokić je bila druga na listi "Budva naš grad" na izborima u maju

12749 pregleda52 komentar(a)
Dokić i Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić nije na listi grupe građana “Budva naš grad - Nikola Jovanović” za predstojeće lokalne izbore koji će biti 17.novembra.

Dokić, koja je bila ključna figura te grupe građana na minulim majskim izborima, te kao mještanka bila druga na listi, sada je sklonjena. Iako je sinoć Vijestima iz više izvora potvrđeno da je Dokić čak napustila tu političku opciju, zvaničnih potvrde i jedne i druge strane još nema.

Interesantno je to što se Dokić sinoć nije ni pojavila prilikom predaje liste “Budva naš grad”, iako su to učinili brojni opštinski funcioneri bliski Jovanovićevom političkom bloku nastalom rascijepom nekadašnjeg Demokratskog fronta.

Ona se javno usprotivila da "Budva naš grad" nakon majskih izbora pregovara sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Dokić i Jovanović na izbornom transparentu ranije ove godinefoto: Vuk Lajović

Iz Jovanovićevog tabora je Vijestima prije nekoliko dana rečeno da će predsnost na listi dati mladim ljudima, a da će na začelju ostati funcioneri. To je potvrdio i svojim ličnim primjetom pa se on našao na posljednjem, 33. mjestu, dok je formalno nosilac liste mještanin Dejan Božović.

Opštinski funkcioneri , sekretar za investicije Joko Popović i glavna gradska arhitektica Jelena Lazić, koji su na majskim izborima bili u prvih pet kandidata za odbornike, sada su prihvatili odluku političke grupacije kojoj pripadaju i nalaze se sa Jovanovićem na začelju.

Poznavaoci političkih prilika ocjenjuju da bi odlazak Jasne Dokić iz “Budva naš grad” toj listi zadao jak udarac, imajući u vidu da je kao mještanka doprinijela velikom broju glasova na majskim izborima.