Radonjić dolazi u „Moraču”, Budućnost želi da se podigne nakon poraza od Zvezde

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19:30) u 5. kolu Evrokupa dočekuju turski Bahčešehir. Na klupi kluba iz Istanbula sjedi bivši igrač i trener “plavih” Dejan Radonjić, dok dres nosi crnogorski reprezentativac, Marko Simonović

10253 pregleda5 komentar(a)
Pobjeda nad Bahčešehirom bi “plave” lansirala u gornji dio tabele, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Manje od 48 časova nakon završetka iscrpljujućeg meča i poraza od Crvene zvezde u AdmiralBet ABA ligi, košarkaše Budućnost Volija očekuje novi izazov, ovog puta u Evrokupu - u okviru petog kola u “Moraču” večeras (19:30) dolazi turski Bahčešehir, predvođen crnogorskim trenerom Dejanom Radonjićem i reprezentativcem naše zemlje, Markom Simonovićem. Biće to dolazak Radonjića u “Moraču” nakon dvije godine, tačnije nakon 16. aprila 2022. godine, kada je bio trener Crvene zvezde.

Budućnost je bila u dobrom ritmu, vezala četiri trijumfa u svim takmičenjima, a onda u ponedjeljak doživjela poraz od “crveno-bijelih” (75:73), u utakmici koju su obilježili prekidi i sporne sudijske odluke na štetu “plavih”.

Ritam u sezoni je takav da ekipa Andreja Žakelja nema vremena da se odmori nakon meča sa Zvezdom, jer je već večeras u Evrokupu očekuje duel sa liderom grupe A. Bahčešehir je izgubio od Gran Kanarije, a savladao je Vulvse, Bešiktaš i Trento u utakmici na kojoj je Radonjićeva ekipa oborila klupske rekorde u Evrokupu po broju ofanzivnih skokova (17), postignutih poena (110), postignutih poena na poluvremenu (63), kao i konačnom razlikom od 40 poena (110:70).

Budućnost je sinoć odradila trening u “Morači”, fokus prebacila na predstojeći duel sa željom da se ponovo vrati na pobjednički kolosijek i ostvari trijumf, koji bi je približio vrhu tabele.

- Mislim da nam utakmica ne dolazi u pravo vrijeme, poslije pražnjenja protiv Zvezde. Ali, nema vremena za plakanje. Moramo da se oporavimo i pripremimo koliko je to moguće - istakao je u najavi meča trener “plavih” Andrej Žakelj.

Bahčešehir ima velike ambicije, a to je bilo jasno krajem prošle godine, kada je za trenera imenovan Dejan Radonjić. Crnogorski stručnjak je ljetos imao priliku da selektira ekipu, uz pomoć novog sportskog direktora Nemanje Bjelice, pa su u Istanbul, između ostalog, stigli Marko Simonović, Džejlin Smit, Mateuš Ponitka, Si-Džej Masinburg, ali i Taj Odijase, koji je obilježio prethodni meč sa Trentom i sa 24 poena postavio rekord karijere u Evrokupu.

- Analizirali smo Bahčešehir, znamo odakle prijeti opasnost. Borićemo se kao i protiv Crvene zvezde i uz pomoć navijača pokušati da dođemo do pobjede - poručio je Žakelj.

Borbu pod košem sa Odijaseom vodiće centar “plavih” Alen Omić, koji je analizirao večerašnjeg rivala.

- Dobro igraju, brzi su u tranziciji, stalno su na skoku. Dobru ekipu su sastavili. Moramo da mislimo na nas, da se dobro pripremimo i da se vratimo na pobjednički niz - poručio je Omić.

Centar “plavih” je pozvao navijače da dođu u “Moraču” i podrže ekipu u ovom susretu.

- Pozivam i navijače da budu uz nas. Sa njima je puno lakše. Daćemo sve od sebe, iako igramo poslije 48 sati, ali smo spremni za novu bitku. Izaći ćemo na teren da se borimo za novu pobjedu - rekao je Omić.

Standings provided by Sofascore