Milija Vojinović odgovorio Budućnosti: Nije me iznenadio dopis, ali sadržina jeste

Sportski direktor AdmiralBet ABA lige odgovorio na jučerašnje saopštenje Budućnost Volija

6110 pregleda17 komentar(a)
Milija Vojinović, Srđan Dožai i Saša Maričić, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sportski direktor AdmiralBet ABA lige, Milija Vojinović odgovorio je na jučerašnje saopštenje Budućnost Volija.

Crnogorski šampion je u jučerašnjem saopštenju, naslovljenom "Dožai, Maričić i Vojinović nastavljaju po starom. Do kad?" izdvojio sudijske greške u posljednjih šest minuta i 20 sekundi meča protiv Crvene zvezde u 5. kolu AdmiralBet ABA lige.

Vojinović je u izjavi za Mondo kazao da ga dopis Budućnosti nije iznenadio, ali jeste sadržina.

"Moram da priznam da me dopis Budućnosti nije iznenadio, ali najblaže rečeno, njegova sadržina svakako jeste. Odnosno, očekivao sam i nadao se da će se iz Budućnosti oglasiti poslije svega što se dešavalo u 'Morači', u posljednjem meču petog kola ABA lige. Da će se tom prilikom javno izviniti ekipi Crvene zvezde i ABA ligi za ponašanje svojih pojedinih navijača i propuste u organizaciji, a posebno Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i njihovim porodicama na najprizemnijim uvredama i napadima. Ali, umjesto toga, baš kao Budućnost kaže u svom saopštenju, ponovo gledamo isti film u istoj režiji, gdje se u porazima u derbijima ABA lige, krivica uvijek traži u drugima. Nedostajali su samo još upadi u svlačionicu i prijetnje sudijama, kao i vjerni navijači iz prvih redova pored terena, od čijih se postupaka nikad nisu ogradili kada su vrijeđali, pljuvali i pokušavali da se fizički obračunaju sa gostujućim igračima. Dobro je da su makar nešto preskočili iz matrice na koju su nas navikli", rekao je Vojinović za Mondo.

O radu arbitara na derbiju u "Morači", sportski direktor lige je rekao da će nadležni u ligi uraditi ekspertizu.

"Što se tiče eventualnih sudijskih grešaka na koje Budućnost aludira, Sudijska komisija ABA lige će svakako odraditi ekspertizu i procjenu kvaliteta suđenja trojice izuzetno cijenjenih evroligaških arbitara. Nažalost, bez obzira na zaključke, to sigurno neće biti dovoljno aktuelnom menadžmentu Budućnosti koje već, očigledno ima svoje teorije zavjere i krivce, ali ne i sposobnost da realno sagleda stvari", dodao je Vojinović.