Šćepanović prva nagrada na konkursu za novinarske priče na temu promocije kulture, tradicije i jezika Roma i Egipćana

Na konkurs koji je bio otvoren do 4. oktobra 2024. godine pristigao je veliki broj tekstova/priloga. Kvalitet i raznovrsnost pristiglih priča svjedoče o snažnoj posvećenosti novinara i novinarki u istraživanju i promociji bogatstva romske i egipćanske zajednice

5395 pregleda6 komentar(a)
Foto: gamn.org

Novinarka "Vijesti" Dragana Šćepanovcić osvojila je prvo mjesto na konkursku Građanske alijanse za novinarske priče na temu promocije kulture, tradicije i jezika Roma i Egipćana.

Šćepanović je nagradu dobila za priču "'Romani chib' - jezik porodice i privatnih razgovora".

Drugu nagradu osvojila je novinarka RTCG Vanja Rakonjac za emisiju/priču "Prva Romkinja u Bijelom Polju sa fakultetskom diplomom", a treću nagradu Dajana Zečević za emisiju/priču "Kada jezik nestaje, identitet blijedi", koja je objavljena na portalu Zumiraj.

Na konkurs koji je bio otvoren do 4. oktobra 2024. godine pristigao je veliki broj tekstova/priloga. Kvalitet i raznovrsnost pristiglih priča svjedoče o snažnoj posvećenosti novinara i novinarki u istraživanju i promociji bogatstva romske i egipćanske zajednice.

Građanska alijansa se zahvalila svim učesnicima konkursa i ističe da će nastaviti neumorno da radi na unapređenju prava Roma i Egipćana, kao i na njihovoj integraciji u društvo.

Čestitali su dobitnicama nagrada i raduju se budućim projektima koji će doprinijeti afirmaciji i jačanju položaja romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori.

Konkurs je realizovan u okviru projekta "Inkluzija i osnaživanje Roma i Egipćana kroz promociju kulture, tradicije i jezika", koji GA sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.