Može li Flik da se "iskupi" Barsi za epskih 8:2 u Lisabonu

Superklasik na Monžuiku - Barselona u 3. kolu LŠ dočekuje Bajern, Katalonce prate duhovi iz 2020, ali i činjenica da su od 2015. izgubili svih šest mečeva od Bavaraca

4681 pregleda0 komentar(a)
Napada svoj Bajern: Hansi Flik na treningu Barse, Foto: FC Barcelona/X

Duhovi sa lisabonskog “stadiona duhova” iz vremena korone i dalje izgledaju zastrašujuće za Barselonu dok se katalonski gigant sprema da dočeka rivala od kojeg je najviše patio posljednjih godina...

Ipak, Barsa će ovog puta “dželata” sa “Da luža” imati na svojoj strani.

Superderbi drugog dana 3. kola Lige šampiona igra se na “Monžuiku”, gdje će Katalonci od 21 sat ugostiti Bajern iz Minhena.

U centru pažnje biće Hansi Flik, trener koji je na startu nove sezone preporodio “blaugranu”, a koji je u avgustu 2020, u četvrtfinalu, predvodio Bavarce do epskih 8:2 protiv Barselone.

- Prošlost nije važna, sadašnjost je bitna. Šta god se dogodilo ne možemo da promijenimo, ali možemo da utičemo na ono što će se dogoditi na ovom meču. Naravno da ćemo pokušati da pobijedimo Bajern. Proveo sam sjajno vrijeme u Minhenu, imam prelijepe uspomene, ali sada živim novo poglavlje u Barsi - poručio je Flik.

Vensan Kompani je slično kao Flik uspio da probudi Bajern nakon razočaravajuće sezone sa Tomasom Tuhelom, a belgijski stručnjak čini se da nije previše impresioniran evropskim klasikom.

- Takvog sam mentaliteta da je svaka utakmica jednako važna kao ova protiv Barselone i da je svaka jednako posebna. Sada igramo protiv Barselone i taj meč je važan, jer je aktuelan. Ali kada nakon toga budemo igrali protiv Bohuma biću jednako uzbuđen zbog te utakmice - istakao je trener Bajerna.

Koliko je bavarski velikan komplikovan za Barsu najbolje govori činjenica da je Barsa od 2015. izgubila svih šest mečeva protiv večerašnjeg protivnika. Osim Flika dres Bajerna tokom pomenutih 8:2 nosio je i sadašnji napadač “blaugrane” Robert Levandovski, jedan od strijelaca.

Liverpul protiv jednog od Klopovih timova

Dobar fudbal i uzbudljiv duel trebalo bi da donese i okršaj RB Lajpciga i Liverpula, koji će na neki način biti praćen sjenkom Jirgena Klopa.

Legendarni trener “redsa” na kraju sezone je napustio Liverpul, a od janura će biti šef fudbala u Red Bulu, tačnije savjetovaće sve timove koji nose ime ove moćne kompanije, među kojima je i Lajpcig.

U svakom slučaju “redsima” i sa novim trenerom Arneom Slotom zasada ide perfektno, dok “bikovi” plešu u Bundeslige, ali u Ligi šampiona su upisali dva poraza.

- Diogo Žota se povrijedio protiv Čelsija za vikend, a pojedini igrači se nakon pauze zbog reprezentacije osjećaju umorno... Vjerovatno će biti rotacija, ali imam puno povjerenje u kompletnu ekipu i sve koji izađu na teren - rekao je Slot.

Siti nišani Čehe, Din

Biće zanimljivo i na ostalim terenima širom Evrope, još od 18.45 kada krene bitka u Bergamu između Atalante i Seltika.

Šampion Engleske, Mančester siti, nakon utakmice protiv slovačkog tima sada će igrati protiv predstavnika Češke - “građani” od 21 dočekuju Spartu iz Praga, koja nakon dva kola ima četiri boda.

Predstavnik regiona večeras će biti Dinamo iz Zagreba, kojeg očekuje gostovanje u Salcburgu protiv Red Bula, a očekuju se uzbuđenja u još jednoj alpskoj zemlji, gdje stiže prvak Italije - Inter će novu pobjedu u eliti tražiti u Bernu protiv Jang bojsa.

LIGA ŠAMPIONA, 3. KOLO

Atalanta - Seltik (18.45h)

Brest - Bajer Leverkuzen (18.45h)

Atletiko Madrid - Lil (21h)

Barselona - Bajern Minhen (21h)

Benfika - Fejenord (21h)

Mančester siti - Sparta Prag (21h)

RB Lajpcig - Liverpul (21h)

RB Salcburg - Dinamo Kijev (21h)

Jang bojs - Inter (21h)

Standings provided by Sofascore