Remi naših fudbalskih kadeta sa Izraelom u Moldaviji

Kadetska reprezentacija Crne Gore remijem sa Izraelom počela je takmičenje u grupi 10, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

2691 pregleda0 komentar(a)
Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore remijem sa Izraelom počela je takmičenje u grupi 10, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Kišinjevu završen je rezultatom 1:1, gdje su oba gola postignuta u finišu utakmice.

- Rezultat nije loš, ali mislim da smo trebali da izvučemo više iz ove utakmice. Možda smo sa previše respekta, ali i u nekom grču, ušli u meč. Vjerovatno je svoje odradio i taj pritisak prve utakmice na ovakvim turnirima, gdje je važno ostati neporažen. U tom dijelu smo i uspjeli, tako da smo zadržali velike šanse da se nađemo u narednoj rundi. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko prilika za gol, dok smo u nastavku greškama dozvolili rivalu da nas ugrozi. Čak smo i postigli autogol, međutim, odmah nakon toga smo reagovali na pravi način, pojačali ritam i to nam se isplatilio. Slijedi nam teška utakmica sa Švajcarskom, važno je da se odmorimo i što bolje pripremimo, rekao je selektor Radovan Kavaja.

"Sokoli" su dobro otvorili meč i u šestom minutu došli do prve šanse za gol - Matija Jovanović je iz povoljne pozicije šutirao pravo u golmana. Nakon nešto više od pola sata igre, u šansi se našao Đorđe Fabris, koji je poslije asistencije Andrije Vukoje, zamalo bio neprecizan.

Vukoje je u 72. minutu šutirao preko gola, da bi šest minuta kasnije postigao autogol poslije kornera Izraela. Konačan rezultat postavio je Jovanović dva minuta prije isteka regularnog toka utakmice. Marko Glendža je centrirao, Andrej Kartal šutirao, da bi na odbijenu loptu natrčao Jovanović i zakucao je u mrežu rivala.

CRNA GORA - IZRAEL 1:1

Stadion Zimbru, Kišinjev. Sudija: Johan Elefsen (Farska Ostrva). Strijelci: Jovanović u 88. minutu (Crna Gora), Vukoje (autogol) 78. minut (Izrael). Žuti karton: Eligulašvili (Izrael)

Crna Gora: Dimitrije Minić, Aleksa Perišić, Emil Kujović, Lazar Popović (od 88. David Maraš), Đorđe Fabris, Petar Ražnatović (od 88. Andrej Kartal), Vuk Pavićević, Andrija Vukoje (od 90. Jovan Anđić), Mark Đokaj (od 58. Marko Glendža), Matija Jovanović, Kristijan Jovović (od 58. Alan Kastrat).

Izrael: Ilaj Potapov, Liroj Avrevaja (od 78. Liam Vajnstajn), Liran Špigel, Gaj Eligulašvili, Ofek Hiprot, Itamar Hosid, Noam Aluk (od 64. Eran Ginat), Ori Ben Lulu, Eido Aharon, Ilaj Ben Simon, Omri Levi.