Hit jeseni: Boja vina za svjež i moderan izgled

Burgundi je savršena boja ukoliko vam je potreban šik komad kojim ćete promijeniti svakodnevnu odjevnu kombinaciju

3068 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Oktobar je idealan mjesec da počnemo da prilagođavamo garderobu novoj sezoni. Ukoliko mračne dubine vaših ormara kriju komade u tonovima crnog vina, slobodno ih potražite i pripremite za nošenje jer će vam dobro doći ove jeseni i zime.

Tople nijanse tamnocrvene boje sa prizvukom ljubičaste idealne su za nastupajuće jesenje dane.

Za povratak na modne piste, a potom i ulice, takozvana burgundi nijansa može da zahvali kreativnom direktoru modne kuće „Guči“ jer je bila istaknuta u njegovoj debitantskoj kolekciji proleće/leto 2024.

Mladi italijanski dizajner Sabato de Sarno bio je inspirisan enterijerom lifta hotela „Savoj“ u Londonu gde je osnivač „Gučija“ nekada radio kao portir, prenosi RTS.

De Sarno je boju obilno koristio i u muškoj i ženskoj kolekciji, na torbama i kožnoj galanteriji visokog sjaja.

Za one sa plićim džepom, koji žude da zakorače u Gučijev burgundi univerzum, savjetuje se detalj poput ruža za usne Rosso Ancora koji se može kupiti za četrdesetak eura.

Korak dalje bila bi tašna u boji vina koje imaju u ponudi svi - od popularnih lanaca pristupačne garderobe, pa sve do čuvenih modnih kuća za čiju robu treba izdvojiti i po nekoliko hiljada eura.

Kako stilizovati bordo nijanse

Komadi burgundi tonova lako se uklapaju sa odjećom neutralnih nijansi, teksasom, pa čak i metalik sjajem.

Za one hrabrije preporučuje se spoj sa leopard printom. Odaberite modni dodatak ili obuću sa ovim životinjskim printom za maksimalan efekat.

foto: Pinterest

Burgundi je savršena boja ukoliko vam je potreban šik komad kojim ćete promijeniti svakodnevnu odjevnu kombinaciju. Sako, suknja, panalone, majica, šal, šta god da odaberete u ovoj boji, biće dovoljno za osvježavanje izgleda.

Ako u vašem ormaru preovladavaju crne ili tamnije boje, nijanse crnog vina djeluju kao odlična dopuna, bez osjećaja pretjeranog šarenila.

Već nekoliko sezona trendovi dozvoljavaju veliku slobodu, pa tako i svoju bordo haljinu možete uklopiti sa cipelama sa visokim potpeticama, čizmama ili patikama.

foto: Pinterest