Kup evropskih šampiona: Elektroprivreda nakon četiri kola ima tri pobjede

Preostala su još tri kola, a u petom kolu, koje je na programu sjutra, Elektroprivredu očekuje veliki izazov, duel sa jednim od prvih favorita takmičenja, ekipom Tajfuna iz Ljubljane

3966 pregleda0 komentar(a)
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda

Šahisti nikšićke Elektroprivrede nastavili su sa sjajnim igrama na Kupu evropskih šampiona koji se održava u Vrnjačkoj Banji. Aktuelni šampioni Crne Gore nakon četiri kola imaju tri pobjede i nalaze se u gornjem dijelu tabele, tačnije na diobi od 7. do 22. mjesta.

Nakon dvije startne pobjede, Elektroprivreda je u trećem kolu tijesno poražena 3,5 - 2,5 od mađarske ekipe Sentimento Ajke, sedmog nosioca u izuzetno zanimljivom meču. Pet duela je nakon velike borbe okončano remijima, a prevagu je donio Bence Korpa, koji je savladao Božidara Kisića.

U četvrtom kolu Elektroprivreda je savladala De Sprenger Echternach iz Luksemburga sa 4,5-1,5.

Sigurni su bili Denis Kadrić, Luka Drašković, Marko Krivokapić i Božidar Kisić, dok je remizirao Nikita Petrov. Jedini poraz u duelu četvrtog kola, pretrpio je Aleksandar Tomić. Posebno se izdvaja pobjeda Božidara Kisića koji je u inspirativnom napadu nadigrao internacionalnog majstora Majkla Hamesa.

Božidar Kisićfoto: Šahovski klub Elektroprivreda

Velemajstorski, reprezentativni trio: Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković na sjajan način predvode ekipu, a imaju po tri poena u četiri odigrana kola, dok su Aleksandar Tomić, Marko Krivokapić, Božidar Kisić i Vuk Miletić skoru ekipe doprinijeli sa po dva poena. Tomić je igrao sve četiri partije, Krivokapić i Kisić po tri, dok je Miletić odigrao dvije partije.

Preostala su još tri kola, a u petom kolu, koje je na programu sjutra, Elektroprivredu očekuje veliki izazov, duel sa jednim od prvih favorita takmičenja, ekipom Tajfuna iz Ljubljane, koja ima prosječni rejting od 2648 poena.