Sutjeska dočekuje Vojvodinu, Bajić: Moramo biti fokusirani, borbeni i disciplinovani

Meč u Nikšiću počinje u 18 časova

6541 pregleda0 komentar(a)
Dragan Bajić, Foto: Bosna/Bulend Saciragic

Košarkaši Sutjeske večeras (18) u 3. kolu NLB ABA2 lige u Nikšiću dočekuju Vojvodinu.

Nikšićani u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja imaju po pobjedu i poraz, dok je Vojvodina maksimalna.

"Pozivam nikšićku publiku da dođe, da napuni dvoranu, jer će nam njihova pomoć biti potrebna. O Vojvodini ne treba puno trošiti riječi, mislim da je dosta rečeno, a njihove ambicije su poznate. Imaju kontinuitet i igrača i trenera, u KLS i NLB ABA2 ligi su ove sezone sve utakmice dominantno pobijedili. Od mojih igrača tražim da - bez obzira na to kako prođemo na utakmici - svaki čovjek koji dođe da nas podrži, izađe iz sale zadovoljan", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Dragan Bajić.

Bajić je istakao šta njegova ekipa mora da uradi, ako želi da dođe do pobjede.

"Moramo biti fokusirani, da se borimo za svaku loptu i da disciplina u igri bude na visokom nivou. Samo takvim pristupom možemo da se nadamo pozitivnom ishodu", rekao je 51-godišnji stručnjak.

Ove dvije ekipe su prethodne sezone odigrale tri utakmice, a sva tri puta je Vojvodina slavila - na "balonu" na Zlatiboru u regularnom dijelu, a onda i u plej-ofu, na utakmicama u Nikšiću i Novom Sadu.

"Svjesni smo da je ovo derbi, duel ekipa sa najvećim ambicijama. Znamo da je Vojvodina kvalitetna, da nema poraz u sezoni. Imaju dubok sastav sa dobrim pojedincima, a pojačali su se igračima koji su prethodne sezone igrali u AdmiralBet ABA ligi. Ali, i mi imamo svoje adute i nadamo se pozitivnom ishodu. Imali smo dosta vremena da se pripremimo za ovaj meč. Svi smo zdravi i na raspolaganju da pomognemo. Novi sistem NLB ABA2 lige nam je omogućio da igramo pred domaćom publikom, čega smo se svi uželjeli. Prethodne sezone, upravo protiv Vojvodine, navijači su nas podržali u velikom broju. Nadam se da će ovog puta doći da uživaju u dobroj košarci, a mi u njihovoj podršci", rekao je košarkaš Nikšićana Jovan Vojinović.

Vojvodina je prethodne sezone zaustavljena u finalu od Spartaka, a ambicije Novosađana su i ove sezone najveće.

"U četvrtak nas očekuje najteže gostovanje od početka sezone. U pitanju je veoma iskusna i kvalitetna ekipa Sutjeske. Riječ je o ekipi koja je veoma dobro popunjena na svim pozicijama, kako pod košem, tako i sa igračima na lopti, predvođena iskusnim abaligaškim trenerom Bajićem. Mi smo u dobrom ritmu. Svjesni smo da nas čeka vruć domaći teren i pune tribine. Daćemo sve od sebe da nastavimo sa pozitivnim rezultatima na početku sezone", rekao je trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević.

U drugom meču ove grupe, Bosna je sinoć u Skoplju ubjedljivo savladala Rabotnički - 99:74.

Standings provided by Sofascore