Savić spreman za Murinja i derbi sa Fenerbahčeom

Crnogorski fudbaler i dalje trenira individualno, preskočiće subotnji meč Trabzona u Izmiru, ali i biti spreman za veliki okršaj narednog vikenda - sve to znači da će predvoditi i "sokole" protiv Islanda i Turske

5599 pregleda2 komentar(a)
Savić na jednom od posljednjih treninga Trabzona, Foto: Trabzonspor/Facebook

Povratak nakon povrede sve je bliži i čini se da stiže u idealnom trenutku - za Trabzonspor, ali i za Crnu Goru.

Štoper "sokola" Stefan Savić i dalje treninra individualno, neće biti u konkurenciji za subotnji meč kluba sa Crnog mora protiv Geztepa, ali trebalo bi da bude u konkurenciji za veliki derbi sa Fenerbahčeom osam dana kasnije.

Kako je objavila "Televizija 61 saat" iz Trabzona, naš fudbaler će zajedničke treninge sa saigračima početi nakon vikenda i meča u Izmiru - tačno na vrijeme da bude spreman za okršaj sa ekipom Žozea Murinja.

Sve to su dobre vijesti i za reprezentaciju Crne Gore koja će sredinom novembra dočekati Island i Tursku u posljednjim mečevima B Lige nacija.

"Sokoli" nakon četiri runde nemaju osvojenih bodova, a selektor Robert Prosinečki ni na jednom od prethodnih mečeva nije mogao da računa na jednog od naših glavnih igrača.

Savić je povrijedio zadnju ložu prije nešto više od mjesec na meču sa Kajserisporom, a zbog ranijih lakših povreda nije odigrao mnogo mečeva za Trabzonspor u koji je stigao ovog ljeta iz Atletiko Madrida.

Najbolju partiju pružio je protiv Bešiktaša - sljedeća bi mogla da bude u novom derbiju, protiv još jednog velikana iz Istanbula.