Neka rivali razmišljaju o nama - "lavice" treniraju tokom EHF sedmice, čekaju debi Suzane Lazović i misle na Euro

Rukometašice Crne Gore odrađuju drugu akciju sa novom selektorkom, sjutra (petak) imaju prvi test meč sa Hrvatskom

2950 pregleda1 komentar(a)
Idemo sa stavom da će njima biti teže nego nama: Matea Pletikosić, Foto: IHF

Nakon što su ovog ljeta, poslije 17 velikih takmičenja zaredom, preskočile Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore za nešto više od mjesec vraćaju se na najveću pozornicu - sa novom selektorkom i željom da opet budu opasne kao nekad.

“Lavice” ovih dana odrađuju drugu EHF sedmicu pod dirigentskom palicom Suzane Lazović, a mislima su već na Evropskom prvenstvu koje od 28. novembra organizuju Švajarska, Austrija i Mađarska.

- Reprezentacija mi izgleda odlično, pozitivan je osjećaj. Vratile su nam se veoma bitne i igračice i smatram da možemo da budemo prave na Evropskom prvenstvu - poručila je Dijana Mugoša, lijevo krilo Crne Gore.

A, na Euru, u grupi koja će se igrati u Debrecinu, izabranice Suzane Lazović očekuju dueli sa Srbijom, Rumunijom i Češkom.

- Dobile smo jednu od najtežih grupa na Evropskom prvenstvu, ali mislim da bi rivali trebalo da razmišljaju o nama. Trebalo bi da idemo sa stavom da će njima biti puno teže nego nama - jasna je Matea Pletikosić, srednji bek našeg nacionalnog tima.

Sa njom je saglasna i Dijana Mugoša...

- Nije naivna grupa, ali kada smo prave i kada uđemo sa našom energijom koju cijela Crna Gora zna kakva je, rijetko koja ekipa može da nas pobijedi. Optimistična sam, vratilo nam se dosta igračica koje su nam značajne i možemo da ostvarimo dobar rezultat.

Prvi meč od bolnog Ulma

Prvi test pred Evropsko prvenstvo “lavice” će imati sjutra (petak) protiv Hrvatske, ujedno biće to i debi Suzane Lazović, ali i prva utakmica od bolnih kvalifikacija za Olimpijske igre održanih u aprilu u Ulmu.

- Sa uzbuđenjem čekamo tu utakmicu, poslije duže vremena imamo provjeru i to sa novom selektorkom. Za mene je ovo pozitivna promjena, a tokom prethodne sedmice je bilo nekih novih stvari, dok smo neke dobre zadržale - naglasila je Dijana Mugoša.

Dijana Mugošafoto: IHF

Za razliku od predolimpijskog turnira, Crna Gora će sada biti dosta jača - tu su ponovo Đurđina Jauković, Milena Raičević, Katarina Džaferović...

- To je veoma bitan faktor, a nadam se da ćemo do Evropskog prvenstva sve dostići pravu formu i to pretvoriti u dobar kolektiv - smatra lijevo krilo Crne Gore.

Odbrana

Od kada je Suzana Lazović preuzela pravaka Evrope iz 2012. očekivano se kao zaštitni znak Crne Gore pominje odbrana, nešto u čemu je nova selektorka bila jedna od najboljih na svijetu.

- Trebalo bi da vratimo onu našu staru odbranu, da svima bude teško da igraju protiv nas. Na tome je najveći fokus sa novom selektorkom - nema dilemu Matea Pletikosić.

Test meč sa Hrvatskom biće zatvorenog tima, a odigraće se u gradiću Prelogu.