Hapšenje i krivične prijave zbog krađa, prijetnji i zloupotrebe droga u Herceg Novom

"Policijski službenici su identifikovali i lišili slobode V.P.(49) iz Podgorice, protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu prodavnice elektronskih uređaja i tehnike u Zelenici, iz koje je otuđio šest mobilnih telefonskih uređaja vrijednosti oko 6.500 eura", navodi se u saopštenju

3643 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna osoba je uhapšena u Herceg Novom, a protiv više njih podnijete su krivične prijave u odvojenim slučajevima krađa, prijetnji i zloupotrebe droga, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' - Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, su u okviru pojačanih planskih aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, procesuirali više lica.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju imovinskih delikata, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode V.P.(49) iz Podgorice, protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu prodavnice elektronskih uređaja i tehnike u Zelenici, iz koje je otuđio šest mobilnih telefonskih uređaja vrijednosti oko 6.500 eura", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije su kazali da je zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu hotela u Bijeloj, prilikom koje su otuđeni elektronski uređaji za poslovanje, identifikovan je C.N.(46) iz Herceg Novog, protiv kojeg je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava.

"Takođe, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv Š.D.(24) državljanina Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila u mjestu Rose, poluostrvo Luštica, na štetu jednog lica. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku", navodi se u saopštenju policije.

Policijski službenici podnijeli su i krivičnu prijavu protiv tri maloljetnja lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu maloljetnog lica starog 15 godina iz Herceg Novog, jer su oštećenom navodno upućivali prijetnje koje su kod njega izazvale osjećaj uznemirenosti.

"Sprovodeći kontinuirane pojačane aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika podnijeta je krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv Lj.N.(36) iz Herceg Novog, zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga drugom licu. Takođe, podnijeto je i više prekršajnih prijava shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima u cilju održavanja stabilnog bezbjednosnog ambijenta i otkrivanju i suzbijanju svih pojavnih oblika kriminaliteta", zaključuje se u saopštenju.