Reagovanje Uskokovića: Tendeciozno se daje prednost jednom kandidatu, moram da upozorim javnost na "igre iza kulisa"

"Želim da skrenem pažnju da sam predlog za kandidaturu od mog matičnog kluba Primorca prihvatio na osnovu džentlmenskog dogovora između klubova iz Kotora i Herceg Novog o rotirajućoj funkciji rukovođenja"

8036 pregleda12 komentar(a)
Uskoković, Foto: VPSCG

Kandidat za novog predsjednika Vatepolo i plivačkog saveza Crne Gore, Veljko Uskoković reagovao je na tekst koji je pod naslovom "Nikola Milić na čelu VPSCG?" juče objavljen u "Vijestima".

Reagovanje nekadašnjeg kapitena vaterpolo reprezentacije Crne Gore prenosimo integralno.

"Kako sam i sam jedan od kandidata za predsjednika VPSCG ne malo sam iznenađen tekstom objavljenim na vašem portalu kojim se tendenciono, nekoliko dana prije izbora prvog čovjeka VPSCG daje prednost jednom kandidatu na osnovu neprovjerenih činjenica, čime se obmanjuje i insinuira javno mnijenje.

Želim da skrenem pažnju da sam predlog za kandidaturu od mog matičnog kluba Primorca prihvatio na osnovu džentlmenskog dogovora između klubova iz Kotora i Herceg Novog o rotirajućoj funkciji rukovođenja kao i iz želje da se napravi diskontinuitet dosadašnjeg načina rukovođenja Saveza, a sve naravno uz dužno poštovanje svih 'manjih i mlađih klbova' u Crnoj Gori, kao i dva kluba koja su oslonac crnogorskog vaterpola: hercegnovskog Jadrana koji ima tradiciju dugačku 98 godina, te Primorca iz Kotora koji je napunio 102 godine.

Iz ragovora sa mnogim ljubiteljima vaterpola od kojih se neki igrom slučaja i delegati Skupštine shvatio sam da imam njihovu podršku, jer su velika većina željni promjena u našem Savezu.

Tradicionalni sponzori neće izostati, a obavio sam razgovore i sa nekim novim koji su izrazili spremnost da se priključe mom timu.

Želim i da kroz uvođenje nove potpredsjedničke funkcije koja bi bila zadužena za plivački sport dam mnogo jači zamajac tom, u svijetu jako popularnom sportu.

U svojoj sportskoj karijeri tokom koje sam osvojio gotovo sve što se osvojiti može navikao sam na fer i sportsku borbu. Kako su se i u ranijem periodu dešavala razna mešetarenja prilikom izbora predsjednika našeg Saveza, ponukan sam da ovako reagujem i upozorim crnogorsku javnost na 'igre iza kulisa' u kojima ne želim da učestvujem, već da se javno i transparentno, a na osnovu mog plana i programa rada borim za funkciju za koju sam se kandidovao", saopštio je Uskoković.