KCCG: Zaštitar napadnut na radnom mjestu, vozilom mu prešli preko stopala, pa ga tukli po glavi

Iz Kliničkog centra kažu da je policija brzo intervenisala, još jednom apelovali da građani, zbog radova na uređenju kruga te ustanove, bez prijeke potrebe ne dolaze privatnim vozilima, već da koriste javni prevoz

9187 pregleda13 komentar(a)
Foto: KCCG

Klinički centar (KCCG) saopštio je da su dvije muške osobe "brutalno napale" zaštitara iz Službe obezbjeđenja te zdravstvene ustanove.

"Ovaj vandalski čin dogodio se juče u poslijepodnevnim časovima, kada su pokušali da iz ulice Džona Džeksona kod Instituta za onkologiju, neopravdano i nasilnički privatnim vozilom uđu u krug KCCG-a. Nakon što ih je zaštitar upozorio da ne mogu ući u krug naše ustanove, oni su prvo vozilom prešli preko njegovih stopala, a zatim izašli iz vozila i fizički brutalno nasrnuli na njega, zadajući mu udarce u predjelu glave. Poslije napada udaljili su se sa lica mjesta, a o ovom nemilom događaju odmah je obaviještena Uprava policije koja je brzo intervenisala", piše u saopštenju.

Kažu da je zaštitaru zbog povreda ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku KCCG-a.

"Ovo nije prvi put da zaposleni KCCG-a, a posebno zaštitari, budu napadnuti dok odgovorno obavljaju svoje radne zadatke. KCCG najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, posebno što napadači nijesu imali opravdan razlog da privatnim vozilom uđu u krug KCCG-a."

Klinički centar ukazuje da se nasiličko ponašanje dogodilo i pored njihovih apela, koje od minulog petka, putem sredstava javnog informisanja šalju svim građanima, pa i ovom prilikom, da zbog započetih radova na uređenju kruga, bez prijeke potrebe privatnim vozilima ne dolaze u tu ustanovu, već da koriste javni prevoz.

"Moramo i ovom prilikom naglasiti da je veoma važno za funkcionisanje KCCG-a da obezbijedimo nesmetano odvijanje saobraćaja u njegovom krugu, posebno što nekada minuti odlučuju o spašavanju ljudskih života. Takođe je važno da podsjetimo da bolnice nijesu u obavezi da obezbijede parkiranje privatnim vozilima, te je nedopustiv svakodnevni pritisak na naše zaštitare od građana koji dolaze u KCCG, nakon kojih često, kao što je juče bio slučaj, dolazi do brutalnih napada na njih."

Podsjećaju da je KCCG od ponedjeljka, 21. oktobra, započeo sa sveobuhvatnim radovima na uređenju kruga, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja i ograničeno kretanje vozilima unutar njega. "Zato je voma važno da svi poštujemo novi režim odvijanja saobraćaja tako što ćemo izbjegavati korišćenje privatnih vozila za dolazak u KCCG kako bi se radovi odvijali nesmetano i završili u planiranom roku", piše u saopštenju.