“Majka Mara” u Nikšiću

Film Mirjane Karanović biće prikazan večeras

1136 pregleda0 komentar(a)
Foto: promo

U Nikšićkom pozorištu večeras će biti prikazan igrani film “Majka Mara” u režiji Mirjane Karanović. Program se realizuje u okviru mini revije manjinskih crnogorskih koprodukcija. U drugom rediteljskom poduhvatu, Karanović je u ostvarenju “Majka Mara” jedna od scenaristkinja, a tumači i glavnu ulogu.

Crnogorski koproducent na filmu je istaknuti reditelj, čiji je film “Supermarket” ovogodišnji kandidat za Oskara, Nemanja Bečanović (VHS Production).

“Mara, uspješna poslovna žena i samohrana majka, skrhana je preranom smrću sina Nemanje. Emotivno se otuđuje i odbija komunikaciju sa porodicom i prijateljima. Nakon što upozna Milana, Nemanjinog bliskog prijatelja, u odnosu sa njim pronalazi utjehu i mir. Kako se njih dvoje zbližavaju otkrivaju sve više činjenica o Nemanjinom životu i smrti što Mari pruža priliku da se suoči sa sopstvenim životom i emocijama”, stoji u najavi filma.

Film je svjetsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu. Dobitnik je specijalnog priznanja žirija Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana (FEDORA).