DPS Kotor: OIK da u što kraćem roku donese odluku o ponavljanju izbora na Prčanju i Mircu

Kazali su da je, mjesec nakon prvobitno održanih izbora, vrijeme da se taj proces konačno završi

4002 pregleda4 komentar(a)
Foto: DPS

Nakon današnjeg stava Ustavnog suda, pozivamo Opštinsku izbornu komisiju (OIK) da u što kraćem roku donese odluku o ponavljanju izbora na Prčanju i Mircu, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

"Jer, nakon današnjeg zasijedanja Ustavnog suda na kome nije donešena odluka o prihvatanju žalbi Demokrata, jedina relavantna odluka je upravo Odluka Državne izborne komisije koja ostaje na snazi, a kojom se nalaže ponavljanje izbora na Prčanju i Mircu. Ispoštovali smo sve zakonske procedure, sačekali smo i da naši oponenti iskoriste svaki pravni mehanizam koji im stoji na raspolaganju, ali – zbog grada, zbog Kotoranki i Kotorana – više ne smijemo dopustiti dalje kočenje izbornog procesa, kojim se produžava opšta blokada", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je, mjesec nakon prvobitno održanih izbora, vrijeme da se taj proces konačno završi.

"Zato pozivamo političke subjekte koji već sedmicama opstruiraju procese koji bi vodili ka proglašenju konačnih rezultata da to više ne čine. Ne želimo da vjerujemo da će OIK Kotor istrajavati u bezakonju i služenju onima koji se bore svim silama da izbori ne budu završeni. Ipak, ako nastave tim putem, kako smo to i ranije istakli, čekaju ih krivične prijave po više osnova", zaključuje se u saopštenju.