Povratak Đine Jauković: Igranje za reprezentaciju je potpuno druga priča u odnosu na klub

„U sastavu je nekoliko igračica koje nisu igrale zajedno u dresu reprezentacije posljednje dvije godine i ovo će biti vrlo korisna utakmica da se uigramo”, kaže Jaukovićeva pred pripremni meč sa Hrvatskom

2393 pregleda1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Debi selektorke Suzane Lazović i povratak Đurđine Jauković - okreće se novi list ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.

„Lavice” su posljednjih dana u sklopu EHF sedmice trenirale u Podgorici, a u petak će odigrati prvu utakmicu još od aprilskih kvalifikacija za Olimpijske igre - rival je Hrvatska u Prelogu u meču koji je zatvorenog tipa.

Ovaj duel predstavlja je neka vrsta uvertire za učešće na Evropskom prvenstvu koje startuje krajem novembra, a u njemu će prve minute nakon duže pauze dobiti Đina Jauković - nedavno se vradila na teren u dersu ĆSM Bukurešta, a dres „lavica” obući će nakon skoro dvije godine.

„Posebna je čast nositi dres sa državnim grbom, reprezentacija je potpuno druga priča u odnosu na klub. S nestrpljenjem sam očekivala ovaj trenutak i postoje emocije uoči prvog meča nakon tolike pauze”, rekla je Đina.

„Radujem se i utakmici protiv Hrvatske i velikom izazovu koji nas za nešto više od mjesec očekuje na Evropskom prvenstvu. Trebaju nam mečevi sa kvalitetnim rivalima, a Hrvatska to definitivno jeste. Iz ovakvih utakmica možemo da dobijemo mnogo”, kaže iskusni bek.

Tu je ponovo i Milena Raičević...

„U sastavu je nekoliko igračica koje nisu igrale zajedno u dresu reprezentacije posljednje dvije godine i ovo će biti vrlo korisna utakmica da se uigramo. Hrvatska je tim koji takođe ima balkanski karakter, uvijek daje maksimum i taj meč moramo da iskoristimo kao pripremu za Evropsko prvenstvo”.

Crna Gora će premijerni meč na Euru odigrati 29. novembra protiv Srbije, a rivali u Debrecinu su još Rumunija i Češka. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

„Fokus je trenutno na tome da se uigramo na pravi način i spremno dočekamo početak Evropskog prvenstva. Dobile smo materijal sa utakmica naših protivnika u grupnoj fazi, imamo iskustvo igranja protiv Srbije, Rumunije i Češke, što će nam svakako koristiti. Sada moramo da razmišljamo o nama, jer ukoliko sve budemo zdrave i spremne, sve će zavisiti od nas”, zaključila je Đina Jauković.