Đeljošaj: "Sledio" sam se na prijetnje Mandića, poznato je da se samo kukavice ne potpisuju na saopštenja

"Uživam uz jutarnju američku kafu, Imam nekoliko važnih sastanaka sa američkim partnerima i od mene će Mandić imati potpisan, direktan i konkretan odgovor", poručio je Đeljošaj

23038 pregleda94 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar ekonomskog razvoja i lider Albanskog foruma Nika Đeljošaj saopštio je da se "sledio" na prijetnje predsjednika Skupštine Crne Gore i jednog od lidera Koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Andrije Mandića.

On je to poručio povodom toga što su ga ranije danas iz ZBCG optužili za "naglašeni šovinizam" prema Srbima u Crnoj Gori i što su mu poručili da ako nastavi da prijeti, da se može desiti da jedino on bude izbačen iz Vlade.

"Dobro jutro iz Njujorka, Evo 'sledio' sam se na ove prijetnje Mandića. Poznato je da se samo kukavice ne potpisuju na saopštenja… Uživam uz jutarnju američku kafu, imam nekoliko važnih sastanaka sa američkim partnerima i od mene će Mandić imati potpisan, direktan i konkretan odgovor. Možda stignem i danas ali mi nije prioritet prevarant i politička prošlost! PS Hvala na pozivima i podršci inopartnera na primitivne prijetnje politike prošlosti! NGJ", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Čobi: Sa nestrpljenjem čekamo inicijativu za smjenu Albanaca iz Vlade, pa da se prebrojimo

Sa nestrpljenjem čekamo vašu inicijativu za smjenu Albanaca iz Vlade, pa da se prebrojimo, mi smo tu pa izvolite, poručio je Artan Čobi, šef poslaničkog kluba "Albanski forum - Forumi shqiptar", povodom istog saopštenja ZBCG.

"Kao šef poslaničkog kluba 'Albanski forum" u svoje ime i u ime kluba, želim da zbog javnosti reagujem i izrazim punu podršku našem lideru u njegovim stavovima i političkoj mudrosti. Albanci su dugo čekali da dobiju svog pravog lidera i sada g. Nik Đeljošaj kao lider Albanskog foruma i Albanaca u Crnoj Gori ima našu apsolutnu podršku. Siguran sam da iza njega i njegovih stavova stoje još puno poslanika iz parlamentarne većine, ali i cijele Skupštine, tako da on nije sam i neće biti, samo svakog dana sve snažniji i sa većom podrškom", poručio je Čobi u saopštenju.

Član predsjedništva Albanskog foruma i predsjednik Opštine Tuzi Lindon Đeljaj je ranije danas povodom istog saopštenja ZBCG poručio da bi ZBCG da opravdane političke stavove albanskih predstavnika predstavi kao napad na Srbe.