Dobro djelo i Mreža za integraciju mladih pakete pomoći dijelili u Beranama

Projekat “Socijalno osnaživanje RE populacije” u Beranama značio pakete pomoći koje su podijelila nevladina udruženja Dobro djelo i Mreža za integraciju mladih

2162 pregleda0 komentar(a)
Prethodnog vikenda aktivisti NVO Dobro djelo i Mreža za integraciju mladih dijelili su pakete u Beranama, Foto: NVO Dobro djelo

Nevladina organizacija "Dobro djelo“ iz Podgorice u partnerstvu sa NVO “Mreža za integraciju mladih“ iz Berana u cilju socijalnog poboljšanja života RE populacije, uručila je donaciju za deset romskih porodica sa teritorije Opštine Berane

Ta nevladina udruženja donirala su pakete osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava neophodnih za svakodnevni život.

Time je nastavljen projekat “Socijalno osnaživanje RE populacije” koji je podržan od Ministartva ljudskih i manjinskih prava.

"RE populacija je najranjiviji dio stanovništva u Crnoj Gori, uglavnom živi u stanju socijalne i ekonomske ugroženosti, tako da im je dobrodošao svaki vid pomoći. Potrebna im je posebna briga društva u stvaranju boljih materijalnih i stambenih uslova, a posebno zdravstvene i socijalne zaštite. Poštovanjem osnovnih ljudskih vrijednosti, empatijom i solidarnošću u društvu, mora se obezbijediti da i RE populacija živi životom dostojnim čovjeka" naglasio je Marko Popović, izvršni direktor NVO “Dobro djelo”.

Akcija u Beranama jedna je u nizu brojnih aktivnosti planiranih od strane ove dvije nevladine organizacije, koje će i u narednom periodu nastaviti sa podrškom najugroženijim porodicama RE populacije, koja bi im olakšala svakodnevni život.

NVO "Dobro djelo" organizovalo je već brojne akcije prikupjanja i dodjele pomoći RE populacije, poput novogodišnjih paketa koje su aktivisti te organizacije dijelili u podgorčkim naseljima Konik i Vrela Ribnička, te u okolini velikih poslovno-tržnih centara u Glavnom gradu.