U ruskim napadima na Ukrajinu dvoje ubijeno, pet ranjenih

U istočnoj oblasti Donjecka ruske trupe su napale poštu, ubivši dvije osobe, a ranivši treću, izvijestio je regionalni guverner Vadim Filaškin

2717 pregleda0 komentar(a)
Pogled na Kijev tokom napada ruskih dronova, Foto: Reuters

Rusija je granatirala više od dvadesetak lokaliteta u oblasti Herson, rekao je lokalni zvaničnik 25. oktobra.

U ruskim napadima na dvije oblasti Ukrajine poginule su dvije osobe, a ranjeno pet drugih, saopštili su regionalni zvaničnici rano 25. oktobra.

U istočnoj oblasti Donjecka ruske trupe su napale poštu, ubivši dvije osobe, a ranivši treću, izvijestio je regionalni guverner Vadim Filaškin.

"Rusi su još jednom pokrenuli namjerni napad na civilni objekat, poštu, i takođe su oštetili administrativne zgrade," rekao je Filaškin.

U južnom regionu Hersona, u teškom ruskom granatiranju 27 lokaliteta, uključujući i grad Herson, ranjeno je pet civila, javio je regionalni guverner Oleksandr Prokudin na Telegramu.

"Ruska vojska gađala je kritičnu infrastrukturu, tornjeve mobilne telefonije i stambena naselja", rekao je Prokudin.

Ruska vojska redovno napada ukrajinske regione raznim vrstama oružja - napadnim bespilotnim letjelicama, raketama, protivavionskim projektilima i protivvazdušnim projektilima.

Rusko rukovodstvo negira da ruska vojska tokom rata nanosi ciljane udare na civilnu infrastrukturu gradova i sela Ukrajine, ubijajući civilno stanovništvo i uništavajući bolnice, škole, vrtiće, energetske i vodovodne objekte.

Ukrajinske vlasti i međunarodne organizacije ove udare kvalifikuju kao ratne zločine Ruske Federacije i ističu da su oni ciljani.