Vujičić: Rezultat izbora u Budvi izraz volje partija i kriminalnih organizacija

“Jedina ustavna mogućnost da građani ostvare vlast u Budvi je da pored liste svoj glas daju kandidatu sa liste"

2692 pregleda7 komentar(a)
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene

Nosilac liste Građanska akcija “Dr Vujičić Božidar - Glas za promjene”, Božidar Vujičić kazao je da će u krajnjem rezultat izbora u Budvi biti izraz partija i kriminalnih organizacija koje će raspodjeljivati mandate.

“Odbornike su na prošlim izborima birale partije, građani Budve mogli su da glasaju za izborne liste i tako odlučuju koliko će koja lista dobiti mandata. Odbornici u SO Budva predstavljaju izraz volje partija. Iz partijskih saopštenja pred predstojeće izbore, može se očekivati da o raspodjeli mandata odlučuju i kriminalne organizacije, koje podžavaju određene političke partije. U krajnjem rezultat predstojećih izbora u Budvi će biti izraz volje partija i kriminalnih organizacija, koje će raspoređivati mandate, koje dobije izborna lista”, naveo je u saopštenju Vujičić.

Kriminalne organizacije, kako tvrdi, odlučivaće u Skupštini opštine preko svojih odbornika, štiteći interes kriminalnih organizacija.

“Jedina ustavna mogućnost da građani ostvare vlast u Budvi je da pored liste svoj glas daju kandidatu sa liste, na taj način da građani odlučuju, koji će kandidat dobiti mandat i da tako izabrani kandidati rade u interesu građana. . Građani Crne Gore birali su predstavnike u vlasti na otvorenim izbornim listama od 1906. do 1990. godine. Ustavom Crne Gore određeno je da se rezultati izbora koji nisu izraz volje građana ne mogu priznati”, zaključio je Vujičić.