Proširena optužnica protiv roditelja maloljetnika osumnjičenog za ubistva u "Ribnikaru"

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rekao da je "inkriminisano ponašanje" roditelja rezultiralo "nezapamćenim, tragičnim događajem"

5157 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da su podnijeli Višem sudu u Beogradu proširenje optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo - zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

U pitanju su roditelji maloljetnika K.K. koji je optužen za masovno ubistvo u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar".

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizira da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih, koji je trenutno u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, protiv Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog djela - teško djelo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog djela - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Stefanović je ukazao da postoji opravdana sumnja da su oni u periodu od 30. aprila 2022. godine do 3. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem svoje dužnosti vaspitavanja, zapustili svoje maloljetno dijete, koje je 3. maja 2023. upotrebom vatrenog oružja lišilo života radnika obezbjeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i devetoro učenika te škole, kao i jer je teško povrijedilo nastavnicu istorije i još petoro učenika, prenosi N1.

„Zbog faze postupka u kojoj je isključena javnost odlukom Višeg suda u Beogradu, detalje proširenja optužnice ne mogu da iznosim, ali ukazujem da je upravo inkriminisano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem od 3. maja 2023. godine u OŠ 'Vladisav Ribnikar'“, zaključio je Stefanović.