Samardžić: Da li kandidatura Injac za Ruteovu zamjenicu služi da bi se postavila za ambasadora u NATO?

"Ako u Vladi ne znaju ko je dotična u NATO veoma dobro znaju. Pamte, između ostalog, i kako je kompromitovala jednu veoma korisnu NATO inicijativu", napisao je Samardžić na Iksu

11181 pregleda35 komentar(a)
Samardžić, Foto: MINA/Youtube

Admiral u penziji Dragan Samardžić upitao je da li kandidatura Olivere Injac za zamjenicu generalnog sekretara NATO Marka Rutea služi da se opere njena biografija, pripremi javnost i odobrovolji predsjednik Jakov Milatović da potpiše ukaz o njenom postavljenju za dužnost ambasadora u NATO.

On je, u objavi na Iksu, rekao da Vlada veoma dobro zna da predlog Injac ne može proći, te da je to svjesna blamaža države od strane izvršne vlasti.

"Svjesna blamaža države od strane Vlade. Znaju oni veoma dobro da ovaj predlog ne može proći. Znaju da je odbijena i za RACVIAC (Centar za sigurnosnu saradnju). Ako u Vladi ne znaju ko je dotična u NATO veoma dobro znaju. Pamte, između ostalog, i kako je kompromitovala jednu veoma korisnu NATO inicijativu", napisao je Samardžić na Iksu.

On je upitao, kad se sve gore navedeno zna, pitanje se samo nameće, "zašto Vlada svjesno blamira sebe i državu".

"Da li kandidatura dotične služi da se, paf paf metodom, opere biografija, pripremi javnost i odobrovolji Predsjednik da potpiše Ukaz o njenom postavljenju za dužnost ambasadora u NATO", rekao je Samardžić.