NPCG: Više od 25 nelegalnih objekata u NP Skadarsko jezero

Iz NPCG kazali da je riječ uglavnom o pontonskim plutajućim objektima koji se nalaze na teritoriji opštine Cetinje

5694 pregleda9 komentar(a)
Fotografiju koju su dostavili Nacionalni parkovi Crne Gore, Foto: NPCG

Zaposleni u Nacionalnom parku Skadarsko jezero u saradnji sa Komunalnom inspekcijom Cetinje obilaskom akvatorija ovog parka popisali su juče više od 25 nelegalnih privremenih objakta, saopšteno je Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Kazali su da je riječ uglavnom o pontonskim plutajućim objektima koji se nalaze na teritoriji opštine Cetinje.

“Zabilježene su sve GPS kooridinate, napravljene fotografije i u saradnji sa inspekcijom provjerićemo da li je neki od ovih objekata legalno građen. Zapisnike koje smo sačinili biće dostavljeni svim nadležnim ministarstvima i institucijama kako bi u narednom periodu zajedno radili na rješavanju problema nelegalne gradnje u ovom zaštićenom području”, kazala je direktorica NP Skadarsko jezero Belma Šestović.

Dodala je da će nakon provjere biti izdata upozorenja vlasnicima i rok do kojeg su u obavezi da nezakonito sagrađene objekte uklone.

"Ukoliko objekti ne budu uklonjeni u datom roku pokrenuće se procedura za njihovo uklanjanje od strane nadležnih državnih organa", rekla je Šestović.

"Intenzivne aktivnosti kontrole prostora u saradnji sa Komunalnom inspekcijom Cetinje, sa ciljem spriječavanja nelegalne gradnje, inicirao je Nacionalni park Skadarsko jezero. Ova incijativa biće upućena i Komunalnim inspekcijama ostalih opština na čijoj se teritoriji nalazi park", navodi se u saopštenju.