Dušan Simonović - Katarina Bulatović 23:12, COK ne mijenja predsjednika

Na Izbornoj skupštini Crnogorskog olimpijskog komiteta većinom glasova odlučeno da Dušan Simonović i naredne četiri godine predvodi krovnu organizaciju crnogorskog sporta

16182 pregleda42 komentar(a)
Foto: COK

Dušan Simonović i naredne četiri godine biće na čelu Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Na danas održanoj Izbornoj skupštini, na kojoj je od ukupno 49 članova prisustvovalo 43, kao i počasni članovi COK-a, a kojoj je prisustvovalo 35 od 36 članova koji imaju pravo gasa, Simonović je dobio 23 glasa, dok je za protivkandidatkinju Katarinu Bulatović, inače direktoricu COK-a glasalo 12 članova.

Izborna Skupština održana je u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru. Prethodno je za novi mandat Simonovića kandidovalo osam, a Bulatović tri nacionalna sportska saveza.

„Pobijedili su sport i fer-plej. Crnogorski olimpijski komitet ostaje i ubuduće nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo i samo afirmaciji sporta. Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orjentaciju", kazao je Simonović.

"Velika je čast, ali i odgovornost, ponovo biti izabran za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta. Zahvalan sam na povjerenju koje su mi ukazali svi oni koji nepoljuljano vjeruju u viziju i pravac kojim se krećemo. Još sam više zahvalan onima koji su taj pravac pokušali da naruše i promijene, uz skrivenu viziju podvođenja COK-a možda nekim drugim interesima. Njima hvala jer su nam jasno pokazali šta ne žalimo da postane Crnogorski olimpijski komitet".

"Ovaj reizbor ne doživljavam samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore".

"Pred nama su novi izazovi, ali vjerujem da zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem možemo postići velike stvari na međunarodnoj sceni. Naša zemlja ima ogroman sportski potencijal, a moja misija ostaje nepromijenjena - stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju. Afirmacija, ne samo našeg sporta, već i Crne Gore kao države".

"Hvala svima koji su dio ovog putovanja, i raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha“, istakao je Simonović.

Simonoviću je ovo šesti mandat, a prvi put je za predsjednika COK-a izabran 28. maja 2003. godine.