Marković Šćekiću: Umjesto vaše stvarne nadležnosti bavite se nacionalističkom pričom za sve manju publiku

"Umjesto vaše stvarne nadležnosti bavite se onime što jedino znate - nacionalistička priča za sve manju publiku, koja pokazuje da im ne nedostaje 'srbovanja', nego uređenog života, novih škola i vrtića i perpsektive za mlade", poručila je ona predstavnica Evropskog saveza Šćekiću

3922 pregleda8 komentar(a)
Jovana Marković, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Dok ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić gubi vrijeme baveći se pitanjem promjena jezika u Ustavu Crne Gore, naši učenici se bodu noževima u školama, vršnjačko nasilje je na nezapamćenom nivou, a na PISA testiranju smo najgori od kad se mjeri znanje, ukazala je predsjednica Foruma mladih SDP-a i predstavnica Evropskog saveza Jovana Marković.

"Kad je u pitanju demografija kojom bi trebali da se bavite - dovoljno je pogledati region iz kojeg dolazite. Duboka demografska starost, napušteni gradovi u sela i zatvorene škole.

Umjesto vaše stvarne nadležnosti bavite se onime što jedino znate - nacionalistička priča za sve manju publiku, koja pokazuje da im ne nedostaje 'srbovanja', nego uređenog života, novih škola i vrtića i perpsektive za mlade", poručila je ona Šćekiću.

Marković je dodala da ako Šćekić već ne zna ništa bolje, onda bi trebalo da ove jezičke i ustavne aktivnosti radi u privatnoj režiji, a ne sa odgovorne pozicije u Vladi.

"Nažalost, pod Spajićevim vođstvom, ova Vlada je sve osim ozbiljna i odgovorna, a Crna Gora zaslužuje bolje. Zbog toga je bitno da se što prije organizuju parlamentarni izbori, kako bi i i Šćekić i Spajić i slični na izbore izašli sa ovom platformom, pa će lako glasove izbrojati", zaključila je ona.