Flik: Samo je jedan klasiko sa velikim K - El Klasiko

Vikend u najjačim fudbalskim ligama u znaku je El Klasika - sjutra (subota) od 21 sat na "Santjago Bernabeu" dolazi Barselona, u nedjelju je Derbi Italije, utakmice Arsenala protiv Liverpula i Marseja sa PSŽ-om

1854 pregleda0 komentar(a)
Flik je pokazao da Barsa može protiv najboljih, Foto: FC Barcelona/X

U nedjelju je Derbi Italije, Inter dočekuje Juventus (18 h), istog dana na Ostrvu "ratuju" Arsenal i Livepul (17,30 h) a u Francuskoj je Marsej domaćin najneprijateljsdkijem klubu, PSŽ-u (20,45 h).

Ipak, vikend u najjačim fudbalskim ligama u znaku je El Klasika - sjutra (subota) od 21 sat na "Santjago Bernabeu" dolazi Barselona.

“Prijaju mi pohvale i lijepo je kada te hvale, ali ja znam šta je moj posao. Moj posao su rezultati. Kad pobjeđujemo, to je dobro, kad ne, to je loše. Fokusirani smo na to kako želimo igrati. U gradu postoji velika promjena i za klub i za Barselonu i to je opipljivo, povezanost je nevjerovatna, a atmosfera prošle srijede bila je fantastična", kazao je trener Barse Hansi Flik, koji je sjajnom igrom svojih izabranika nadigrao Bajern u Ligi šampiona - 4:1.

Barselona u derbi 11. kola ulazi sa tri boda više od Real Madrida.

"Zbog tih trenutaka igramo fubal i dajemo sve od sebe za pobjedu.To je naš posao, to je sve. Kad izađeš na teren, igraš za njih, za navijače. Igrati El Klasiko je ono o čemu najviše sanjate. U Njemačkoj takođe postoji klasiko (Bajern - Borusija Dortmund, Der Klassiker - prim.a), ali to nije isto. Utakmice Barse sa Realom su klasiko sa velikim K! Ništa se sa tim ne mjeri u fudbalu", rekao je Flik, posljednji trener koji je sa Bajernom osvojio triplu krunu.

Baš on je nadigrao Bajern u uvertiri pred El Klasiko, dok je Ral Madrid u utorak bio bolji od Borusije Dortmund - 5:2.