Mandić: Crna Gora nikada u istoriji nije bila ujedinjenija

Iz Skupštine je saopšteno da se Mandić sastao sa Johanom Satlerom, novoizabranim ambasadorom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori

4009 pregleda10 komentar(a)
Satler i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je uradila mnogo za godinu dana od formiranja nove parlamentarne većine i Vlade Crne Gore i naša zemlja nikada u istoriji nije bila ujedinjenija, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Iz Skupštine je saopšteno da se Mandić sastao danas sa Johanom Satlerom, novoizabranim ambasadorom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori.

foto: Skupština Crne Gore

"Predsjednik je istakao zadovoljstvo povodom prvog susreta sa novoizabranim ambasadorom, dodavši da je Crna Gora uradila mnogo za godinu dana od formiranja nove parlamentarne većine i Vlade Crne Gore i da naša zemlja nikada u istoriji nije bila ujedinjenija", ističe se u saopštenju.

foto: Skupština Crne Gore

Iz Skupštine su kazali da su se Mandić i Satler saglasili da je od presudnog značaja da Crna Gora "nastavi ovim tempom i da istraje na ambicioznom planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine, za šta je neophodno nastaviti dosadašnji odgovorni pristup procesu pridruživanja i očuvanje političke stabilnosti".

"Sagovornici su naglasili potrebu za širokom međupartijskom podrškom za ključne reforme iz evropske agende, uključujući naročito reforme u oblasti vladavine prava i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", piše u saopštenjU Skupštine.