Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su napale zaštitara KCCG, podnijeta prekršajna prijava

U saopštenju Uprave policije se navodi da se tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici izjasnio da se u radnjama uhapšenih ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti

4403 pregleda2 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković

Podgorička policija uhapsila je N.I. (42) i R.D. (44) sumnje da su napala zaštitara Kliničkog centra Crne Gore i zbog sumnje da su narušili javni red i mir.

"Naime, 23. oktobra podgorička policija je upoznata da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u krugu Kliničkog centra Crne Gore, kao i da je tom prilikom napadnut zaštitar od strane dva nepoznata lica koja su se nakon događaja udaljila sa lica mjesta. Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica došli su do sumnje da je riječ o N.I. (42) i R.D. (44)", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

"Protiv N.I. i R.D. policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i oni su lišeni slobode", piše u saopštenju Uprave policije.

Iz KCCG je juče saopšteno da su dvije muške osobe "brutalno napale" zaštitara iz Službe obezbjeđenja te zdravstvene ustanove.