Primorac za prekid negativne serije, Jadran protiv imenjaka

Regionalna Premijer liga u vaterpolu (5. kolo): Šampion u Budvi igra sa Jugom, u Herceg Novom okršaj dva Jadrana

2357 pregleda0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović

Mjesec oktobar je počeo pobjedom nad Primorjem, ali vaterpolisti Primorca su nakon toga ređali sve same poraze, bilo u regionalnoj Premijer ligi ili Ligi šampiona.

Četiri neuspjeha u nizu ne prijaju nikom u Kotoru, a šansa da se prekine negativan niz je u subotu u Budvi, gdje je crnogorski šampion od 18 sati domaćin Jugu.

Jug jeste velikan evropskog vaterpola, ali je daleko od snage koju je imao godinama unazad, pa izabranici Vjekoslava Paskovića vjeruju da mogu da se vrati na pobjednički put.

"Imali smo više vremena za pripremu. Očekujem da ćemo pružiti jednu dobru partiju, očekujem pozitivnu reakciju ekipe. Posebno u odbrani - taj segment treba i mora da bude bolji, a to nas nije krasilo u posljednje dvije utakmice protiv Savone i Šibenika", rekao je Pasković.

Dubrovčani su Premijer ligu otvorili s dvije pobjede, a onda su uslijedili porazi od Novog Beograda kod kuće i u Splitu protiv Jadrana. Primorac je poslije četiri kola na učinku 1-3.

"Pokušaćemo da ispravimo greške. Ako to uspijemo onda možemo nečemu da se nadamo", istakao je reprezentativac iz Primorca Dušan Matković.

Mini seriju od dva poraza želi da prekine Jadran Mtel, kojeg u subotu od 19 časova na Škveru čeka duel sa Jadranom iz Splita.

"Igramo derbi protiv ekipe koja je dobro otvorila sezonu. Želimo da uđemo u seriju pobjeda, znamo da nije lako, svi protivnici su jaki, ali igramo kod kuće i nadam se da ćemo to iskoristiti", kazao je trener Novljana Vladimir Gojković, čiji tim u regionalnom takmičenju ima skor 2-2.

Peto kolo Premijer lige je za naše timove uvertira za nastup u Ligi šampiona - Primorac u srijedu u Kotoru igra protiv Sabadelja, iste večeri Jadran gostuje mađarskom Vašašu.

Sjutra će u bazen i vaterpolisti Budve koji u 3. kolu regionalne A1 lige gostuju Braniku u Mariboru (19 časova).