Vraneš: Država da najhitnije reaguje i zakonskim regulativama zaštiti sve medicinske radnike

Tursumovića, uglednog pljevaljkskog neuropsihijatra, juče je napao pacijent nanoseći mu više uboda nožem

1661 pregleda0 komentar(a)
Vraneš i Tursumović, Foto: Goran Malidžan

Presjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš obišao je danas povrijeđenog kolegu Ilhana Tursumovića koji se nalazi na liječenju u intezivnoj jedinici hirurškog odjeljenja Opšte bolnice u Pljevljima.

Zbog napada na Tursumovića policija je uhapsila šezdesetpetogogodišnjeg sugrađanina D.V.

Tursumović je nožem napadnut na radnom mjestu u pljevaljskom Domu zdravlja

"Najoštrije osuđujem jučerašnji napad na kolegu Tursumovića. Jučerašnji incident je alarm za državu da najhitnije reaguje i zakonskim regulativama zaštiti sve medicinske radnike. Svjedoci smo svakodnevnih slučajeva napada na sve medicinske radnike, ne samo ljekare, u svim opštinama u Crnoj Gori. Posao medicinskih radnika je jako odgovoran, težak i stresan, to su ljudi za koje ne postoji radno vrijeme i cijela društvena zajednica mora imati mnogo više pažnje i senzibiliteta za njihov rad. Ovom prilikom, u ime lokalne uprave i svoje lično ime izražavam podršku kolegi Tursumoviću, njegovoj porodici i svim kolegama uz najiskrenije želje za brz oporavak. Opština Pljevlja cijeni rad svih zdravstvenih radnika u našoj opštini i pruža maksimalnu podršku u domenu svojih mogućnosti da stvori ambijent za njihov bolji status u društvu”, rekao je presjednik Vraneš nakon obilaska Tursumovića.

Tursumovića, uglednog pljevaljkskog neuropsihijatra, juče je napao pacijent nanoseći mu više uboda nožem.

Nakon dvije operacije nalazi se u intezivnoj jedinici hirurškog odjelenja OB u Pljevljima i trenutno se, prema riječima ljekara nalazi u stabilnom stanju.