Medina Dešić blizu gola za pamćenje, Marić zadovoljan nakon poraza: Svaka čast djevojkama

Naše fudbalerke izgubile od Finske

5218 pregleda3 komentar(a)
Foto: FSCG

Crnogorske fudbalerke su u minusu nakon prve utakmice prvog kola baraža za Evropsko prvenstvo.

Finska, koja je kao tim iz najjačeg ranga i bila favorit, na stadionu pod Goricom je pobijedila 1:0, a sve je riješeno već u 3. minutu kada je Linda Selstrem matirala danas odličnu Anastasiju Krstović.

Revanš je u utorak u Tampereu, jasno je da našoj selekciji šanse za preokret nisu velike nakon svega viđenog u prvih 90 minuta, ali selektora Mirka Marića može da zadovolji to što je Crna Gora pokazala da može da se nosi sa ekipama iz elite.

"Rano i lako smo primili gol. Možda smo kasnije mogli da dozvolimo pogodak na drugi način, ali kad pogledamo sve moram da budem zadovoljan. Igračice su dale maksimum u ovom momentu, tražio sam od njih prije utakmice da izađemo s terena uzdignute glave i one su to uradile. Ostaje nam revanš da pružimo što bolji otpor i da vidimo koliko možemo", rekao je Marić.

Finska je nakon vođstva imala nekoliko prilika da udvostrulči prednost.

Nije to dozvolila Krstovićeva na golu, a finišu prvog dijela je viđen vjerovatno najljepši momenat - Medina Dešić je probala da zatrese mrežu sa 40 metara, ali je njen lob završio iznad prečke...

"Šteta što lopta nije ušla u gol. Vidjela sam da je golmanka izašla i pokušala da je lobujem", istakla je Medina Dešić.

U drugom poluvremenu je opasna bila Nađa Stanović, a najbolju šansu je Crna Gora propustila u finišu kada je Armisa Kuč izblokirana iz sjajne pozicije.

foto: FSCG

"Kada igrate s ovakvim ekipama morate da držite disciplinu. Ne možete protiv Finske stvoriti šest ili sedam šansi, već eventualno dvije, a ako ih ne iskoristite - teško je izboriti bolji rezultat. Svaka čast djevojkama, ispoštovale su dogovor, a sada treba da se odmorimo pred revanš i da se spremimo da koliko možemo odgovorimo dobroj reprezentaciji", kazao je Marić.

U revanšu će naše fudbalerke biti jače za Slađanu Bulatović, koja je ovaj meč preskočila zbog parnih kartona.

"Slađa se vraća i nadam se da će nam mirnoćom, znanjem i autoritetom biti od velike koristi", zaključio je Marić.

Pobjednik ovog dvomeča će se u drugoj rundi baraža sastati sa boljim iz duela Mađarske i Škotske.

CRNA GORA - FINSKA 0:1 (0:1)

Podgorica - Gradski stadion. Gledalaca: 300. Sudija: Rijem Husein (Njemačka). Strijelac: Selstrem u 3. minutu. Žuti kartoni: Karličić, Božić, Tomašević, Kuč (Crna Gora), Nistrem (Finska).

Crna Gora: Krstović, Popović, Đukić, Đurković (73. Janjušević), Đoković,Stanović, Karličić, Tomašević (82. Boričić), Kuč, Medina Dešić (90. Sarić);

Finska: Taminen, Nistrem, Eling, Kolvisto, Antinen, Siren, Kuika, Lehtola (73. Hertakinen), Fransi (56. Kolanen), Selstrem (73. Sevenius), Sumanen.