Rej izgubila sveske s pjesmama za drugi album u krađi auta

Ovo je frustrirajući udarac za pjevačicu, nakon njene teške borbe da objavi prvi album, zbog čega je napustila prethodnu izdavačku kuću

3148 pregleda0 komentar(a)
Rej, Foto: Shutterstock

Britanska pjevačica i kantautorka Rej (Raye), koja je osvajila muzičke top liste prošlogodišnjim debijem "My 21st Century Blues", rekla je da će njen drugi album kasniti nakon što su pjesme za njega ukradene zajedno s njenim automobilom.

"Ukrali su mi auto sa svim mojim sveskama za pisanje pjesama u gepeku, tako da drugi album neće biti uskoro. Volim vas, ćao", napisala je na društvenoj mreži Instagram.

Ovo je frustrirajući udarac za pjevačicu, čije pravo ime je Rejčel Kin.

Ona javno govorila o svojoj teškoj borbi da objavi prvi album, zbog čega je upala u probleme sa prethoodnom izdavačkom kućom.

"Dosta mi je što me ignorišu i što sam povrijeđena zbog toga", pričala je tada, prenosi Gardijan.

Nakon što se oslobodila ugovora, nezavisno je izdala album "My 21st Century Blues", koji je postigao ogroman uspjeh. Singl "Escapism" zauzeo je prvo mjesto na britanskim top listama i ušao u Top 30 u SAD-u, a Rej je ove godine osvojila šest Brit nagrada, oborivši rekord za najviše osvojenih nagrada na jednoj ceremoniji.

Njena pjesma "Prada", remiks koji je napravila sa rap dvojcem D-Block Europe, provela je 22 sedmice u Top 10 prošle zime, a sada se ponovo nalazi u Top 40 u Velikoj Britaniji. Takođe je koautor pjesme za američku zvijezdu Bijonse na ovogodišnjem njenom albumu "Cowboy Carter", a u junu je izdala novi solo singl "Genesis".