Janović će pitati Šaranovića: Šta je bilo sa Jovanovićevim optužbama o kriminalcima iz NSD u Budvi?

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sazvao je za utorak, 29. oktobar Drugu - posebnu sjednicu Drugog (jesenjeg) zasjedanja u ovoj godini

11227 pregleda10 komentar(a)
Janović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović pitaće na skupštinskom zasijedanju zakazanom 29. oktobra ministra unitrašnjih poslova Danila Šaranovića šta je urađeno povodom tvrdnji Nikole Jovanovića da su kriminalci bliski NSD nakon majskih izbora zastrašivali i onemogućaavali formiranje lokalne vlasti.

"Šta je do sada urađeno povodom tvrdnji nosioca liste 'Budva naš grad' Nikole Jovanovića od 30. maja da se vrše zastrašivanja predstavnika političkih partija od strane, kako je rekao, kriminalnih osoba bliskih Novoj srpskoj demokratiji da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa listom koju on predvodi”, pitanje je Janovića adresirano ministru Šaranoviću u koje su "Vijesti" imale uvid.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sazvao je za utorak, 29. oktobar Drugu - posebnu sjednicu Drugog (jesenjeg) zasjedanja u ovoj godini.

Na dnevnom redu su premijerski sat i poslanička pitanja.

Jovanović je pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Specijalni policijski tim i međunarodne partnere da hitno reaguju i spriječe, kako je rekao, maligni uticaj kriminalnih struktura u političke procese i zaštite izabrane predstavnike građane, uz tvrdnju da se kriminalne osobe voze blindiranim vozilima i naoružane su.

“Atmosfera nakon održanih izbora u Budvi eskalirala je do mjere da bezbjednosno interesantna lica i lica sa kriminalnim dosijeima koja su involvirana u redove Nove srpske demokratije, pokušavaju da uspostave vlast po njihovoj mjeri i da upravljaju političkim procesima. Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD Mladena Mikijelja”, naveo je Jovanović.

Jovanović je ovakve optužbe ponovio i nedavno gostujući u nekoliko televizijskih emisija, te poimenice iznosio ko su pripadnici takozvane budvanske krimi grupe. Kazao je da je u SDT detaljno o svemu dao izjavu.