Pavićević pred gostovanje Spartaku: Kad imate dobar budžet, onda napravite tim za pet dana

Mornar u 6. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra (20) u Subotici igra protiv Spartaka

3558 pregleda2 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar

Jedina ekipa bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone u AdmiralBet ABA je Mornar. Barani su na od početka sezone izgubili od Budućnost Volija, Crvene zvezde, Cedevita-Olimpije, Mege, a onda u prethodnom kolu, nakon dodatnih pet minuta, na domaćem terenu od čačanskog Borca.

Imao je Mornar pobjedu u džepu protiv Borca, ali je u finišu regularnog dijela sve pokvario, pa su Čačani izborili produžetak u kojem su stigli do trijumfa.

"Nekad je lakše izgubiti većom razlikom, nego na onakav način kako smo mi izgubili od Borca. Ali, nema kukanja, to je sport. Rekao sam igračima da smo napravili greške iz kojih treba da učimo i da ih ne ponavljamo. Idemo dalje. Atmosfera je dobra, radimo dobro, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nadamo se da će i pobjeda uskoro doći", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Slijedi meč protiv Spartaka, koji prvi put igra AdmiralBet ABA ligu. Utakmica u Subotici, u okviru 6. kola, na programu je sjutra od 20 časova.

"Utakmica protiv Spartaka je zahtjevna. To je novi tim. Ali, kad imate dobar budžet, onda napravite tim za pet dana. I oni su napravili kvaltetan tim, sastavljen od iskusnih i kvalitetnih, kako domaćih, tako i stranih igrača. To su pokazali igrama u prvim kolima. Znam šta nas čeka - nimalo laka utakmica. Moramo da budemo fokusirani 40 minuta, kako bismo bili u igri i eventualno ih iznenadili. Sve teže ćemo prodavati kožu. Optimista sam i tako će biti pred ovu i svaku narednu utakmicu", rekao je Pavićević.

Optimista je i košarkaš Barana, Lovro Buljević.

"Spartak je dobra ekipa, ima igrače koji su igrali u Evroligi i Evrokupu. Imamo šta da pokažemo. Protiv Cedevita-Olimpije i Crvene zvezde smo pokazali da možemo da igramo protiv najjačih ekipa. Idemo u Suboticu da igramo našu najbolju košarku.

Nakon pet kola Spartak je na skoru 2-3. "Ekipa Mornara je nešto sporije krenula ove sezone, prije svega u stvaranju tima. Krenuli su da treniraju neposredno pred početak sezone i to je ostavilo definitivno traga na njihove rezultate. Pričati mnogo o Mornaru i njihovom učešću u ABA ligi je zaista suvišno, radi se o braći Pavićević koji su već godinama imali velika ulaganja kako materijalna, tako i njih samih i koji su držali barsku košarku na jednom jako visokom nivou. Njihov entuzijazam je za svaku pohvalu - uprkos svim problemima su uspjeli da sastave tim. Neće doći sa podignutom bijelom zastavom i pokušaće da poprave utisak učešća u ABA ligi, imaju vrlo kvalitetne igrače", rekao je trener Spartaka, Vladimir Jovanović.

Standings provided by Sofascore