ACG: Putnici da se kod izabranih avio-kompanija informišu o statusu svog leta

"Štrajk kolega koje su nadležne za vođenje vazduhoplova kroz crnogorski vazdušni prostor od polijetanja do samog slijetanja na aerodrome gdje počinju naše ingerencije, može da izazove kašnjenja ili otkazivanje letova"

5867 pregleda0 komentar(a)
Aerodromi Crne Gore, Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore (ACG) saopštili su danas da pozivaju putnike da se kod izabranih avio-kompanija u kontinuitetu informišu o statusu svog leta, s obzirom na najavljeni štrajk dijela zaposlenih u Kontroli letjenja Srbije i Crne Gore u subotu, 26. oktobra od 17 do 18 sati.

"Štrajk kolega koje su nadležne za vođenje vazduhoplova kroz crnogorski vazdušni prostor od polijetanja do samog slijetanja na aerodrome gdje počinju naše ingerencije, može da izazove kašnjenja ili otkazivanje letova, ali ćemo, u skladu sa mogućnostima, nastojati da maksimalno realizujemo sve operacije iz naše nadležnosti.

Vijesti su danas objavile da Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) nije ispunila zahtjeve većinskog sindikata, koji danas treba da ima štrajk upozorenja od 17 do 18 časova i na aerodromima u Podgorici i Tivtu, ali je juče popodne uprava SMATSA iz Beograda obavijestila sindikat da je promijenila akt o minimumu procesa rada i da je on sada 100 odsto od uobičajnog rada.

Iz štrajkačkog odbora sinoć su “Vijestima” kazali da će štrajka upozorenja najvjerovatnije biti u Crnoj Gori, ali da će on biti više formalan jer u ovom periodu imaju svega po dva slijetanja i polijetanja.