Lajpcig dobio, a Dortmund izgubio preokretom

Borusija Dortmund preokretom je izgubila u Augsburgu (2:1), Lajpcig je gubio, pa slavio na "Red Bul areni" protiv Frajburga (3:1), i makar na dan biće lider Bundeslige

6885 pregleda0 komentar(a)
Openda je burno proslavio gol za pobjedu u Lajpcigu, Foto: REUTERS

Borusija Dortmund preokretom je izgubila u Augsburgu (2:1), Lajpcig je gubio, pa slavio na "Red Bul areni" protiv Frajburga (3:1), i makar na dan biće lider Bundeslige.

Gosti su u Lajpcigu poveli golom Doana u 15. minutu, ali su domaći igrači odigrali sjajno u nastavku i golovioma Vilija Orbana u 47. minutu, te holandskog repreezntativca Gertruide preokrenuli u 57. minutu.

Trijumf je domaćim navijačima obezbijedio Francuz Loi Openda u 79. minutu.

Dortmund je poveo golom Danija Malena u 4. minutu, da bi sa dva gola Aleksisa Klod Morisa - u 25, i 50. minutu, Augzburg zabilježio trijumf.

I Štutgart je slavio na domaćem terenu protiv Holštajn Kila (2:1), golovima Deniza Undava u 19. minutu, na asistenciju El Bilala Turea, a napadač iz Malija je i sam dao gol u 61.minutu.

"Švabe" su pet minuta kasnije soatle bez igrača, isključen je Čabot, ali je Holštajn Kil uspio samo do počasnog gola 22-godišnjeg veziste iz BiH, Armina Gigovića.

Sent Pauli i Volfsburg su odigrali bez golova.

Пласман обезедио Sofascore