Primorac pokazao karakter i na peterce savladao Jug, Jadran u seriji poraza

Kotorani osvojili dva boda, Novljani izgubili od splitskog Jadrana

7669 pregleda0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
26.10.2024. 21:44h

Vaterpolisti Primorca su odbili da izgube od Juga - karakter je zaslužio nagradu, na kraju je i stigla druga pobjeda u regionalnoj Premijer ligi.

Kotorani su na bazenu Budvi savladali velikana na peterce 16:15, nakon 12:12 u regularnom toku, a junak je bio golman Franćesko Masaro.

Italijan je tokom meča zaustavio dva šuta sa pet metara, u penal seriji još jedan, na kraju je i prečka bila njegov saveznik, pa je Primorac prekinuo niz od četiri neuspjeha u regionalnom takmičenju i Ligi šampiona.

„Jugaši” su sve vrijeme vodili, u dva navrata su imali i po tri gola prednosti, ali je finiš utakmice pripao izabranicima Vjekoslava Paskovića. Do peteraca ih je doveo pogodak Nike Šušijašvilija 25 sekundi prije kraja kada je iz kontranapada pogodio za 12:12...

Crnogorski prvak je tako osvojio dva boda, a najefikasniji je bio Dušan Matković sa tri gola. Po dva su postigli Draško Brguljan, Savo Ćetković i Šušijašvili, a po jedan Marko Mršić, Balša Vučković i Nikola Brkić.

Treći poraz zaredom, drugi u regionalnoj eliti, doživio je Jadran Mtel.

Novljani su na svom bazenu na Škveru u uzbudljivom meču izgubio od Jadrana iz Splita - 13:12.

Splićani su preuzeli kontrolu od sredine treće četvrtine, na manje od četiri minuta do kraja imali i vođstvo 12:9, ali se tim Vladimira Gojkovića nije predavao.

Smanjio je na 12:11, a posjednji trzaj je imao 50 sekundi prije kraja kada je Danilo Radović iskoristio peterac i postavio konačan rezultat...

Dmitrij Holod je sa četiri pogotka bio najefikasniji u Jadranu, kod gostiju su po tri puta mrežu tresli Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić.

Primorac i Jadran sada čekaju obaveze u Ligi šampiona - u srijedu u Kotor stiože Sabadelj, iste večeri Jadran gostuje mađarskom Vašašu.

U A1 ligi, vaterpolisti Budve su izgubili od Branika u Mariboru - 14:8.

Strijelci za Budvane bili su Todor Vukčević i Aleksa Popović po dva puta, te po jednom Stefan Kovačević, Jovan Radić, Matija Franeta i Luka Dragović.