Za Balijagićem traga poseban tim Vojske opremljen najsavremenijom opremom za izvođenje noćnih operacija

Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti

19601 pregleda6 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane

U potragu za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo jelopoljskom selu Sokolac uključili su se pripadnici Odreda posebne namjene Vojske Crne Goro, koji su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, opremljeni najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija.

"Ministar odbrane Dragan Krapović, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio je Savjetu za odbranu i bezbjednost donošenje Odluke za angažovanje pripadnika Odreda za posebne namjene i donio juče odluku o korišćenju helikoptera Vojske Crne Gore, shodno ovlašćenjima, u akciji potrage za osobom osumnjičenom za dvostruko ubistvo, koje se dogodilo u selu Sokolac na području Bijelog Polja. Pripadnici Odreda posebne namjene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti.

"Vojska će, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sjutra će načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mjere kako bi se osumnjičeni što prije locirao i priveo pravdi, te kako bi građani bili sigurni", piše u saopštenju.