Spasao doktora Tursumovića dok je čekao uvjerenje

Emir Lojo tvrdi da je savladao napadača koji je nožem nasrnuo na ljekara Ilhana Tursumovića, što je potvrdilo više izvora “Vijesti”...

52530 pregleda28 komentar(a)
Savladao sam napadača i pozvao policiju: Lojo, Foto: Privatna arhiva

Pljevaljak Emir Lojo spasao je ljekara neuropsihijatra Doma zdravlja u Pljevljima Ilhana Tursumovića koga je prije nekoliko dana na radnom mjestu napao nožem sugrađanin D. V. nakon što mu je odbio da izda ljekarsko uvjerenje za nošenje oružja.

Lojo je ispričao “Vijestima” da je savladao napadača, što je potvrdilo i više izvora lista.

Predsjednik Opštine Dario Vraneš kazao je “Vijestima” da će hrabrog sugrađanina primiti u ponedjeljak...

Lojo kaže da je u čekaonici, sa drugim pacijentima, čekao red na pregled u susjednoj ordinaciji, jer mu je bilo potrebno ljekarsko uvjerenje kako bi konkurisao za posao, kada je iz ordinacije istrčala medicinska sestra dozivajući u pomoć.

Ne razmišljajući o posljedicama, Lojo tvrdi da je utrčao u ordinaciju gdje je zatekao krvlju oblivenog doktora Tursumovića i čovjeka kako drži nož pod njegovim grlom. Priča da je napadač pružao jak otpor dok je pokušavao da mu otme nož. Kada je uspio, tvrdi da ga je oborio na bolnički krevet, te da su mu u pomoć pritekla još dvojica momaka.

Kaže i da je potom pozvao policiju...

“Dok sam čekao u čekaonici sa još šest ili sedam osoba iz susjedne ordinacije u kojoj je radio doktor Tursumović istrčala je medicinska sestra dozivajući u pomoć. Rekla je da je neko nožem napao dr Turusmovića. Bez razmišljanja sam utrčao u ordinaciju gdje sam zatekao čovjeka kako drži nož pod grlom doktoru, koji je bio obliven krvlju. Krenuo sam prema napadaču, uhvatio ga za ruku i nekako mu oteo nož. Pružao je jak otpor, čini mi se nikad jačeg čovjeka nisam vidio. Oborio sam ga na krevet. Još dvojica momaka su pritekla u pomoć. On se derao i govorio da ga pustimo... Držali smo ga dok nije došla policija”, ispričao je Lojo “Vijestima”.

Kaže da se još nije oporavio od šoka i onoga što je vidio tog dana i da su sekunde doktora Tursumovića dijelile od smrti.

“Još su mi ruke plave od borbe s napadačem, a u jednom trenutku oštrica njegovog noža bila je blizu mog stomaka. U tom trenutku nisam ni znao kako je dr Tursumović, niti sam primijetio kada su ga iznijeli iz ordinacije. Samo se sjećam da je doktor bio obliven krvlju. Kasnije je došlo i obezbjeđenje bolnice”.

Lojo kaže da je tog dana došao u bolnicu da izvadi ljekarsko uvjerenje, jer je namjeravao da konkuriše za posao vozača u Domu starih u Pljevljima, iako je po struci ekonomista. Na taj korak se odlučio jer, kako priča, godinama nije uspio da nađe zaposlenje u struci.

Tursumović je teško povrijeđen u napadu i liječi se na hirurškom odjeljenju pljevaljske bolnice.