Stin Olsenu prva veleslalomska pobjeda u karijeri

Norvežanin Aleksander Stin Olsen pobjednik je prvog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Zeldenu

3871 pregleda0 komentar(a)
Norevško psotolje u Zeldenu, Foto: Beta/AP

Norvežanin Aleksander Stin Olsen pobjednik je prvog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Zeldenu.

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u ukupnom vremenu dva minuta, devet sekundi i 50 stotinki. To je njegov prvi veleslalomski, ukupno drugi trijumf u Svjetskom kupu. Ima i pobjedu u slalomu, krajem februata 2023. godine.

Olsen je 65 stotinki bio brži od sunarodnika Henrika Kristofersena, a Dominaciju Norvežana u Zeldenu upotpunio je trećeplasirani Etl Li Megrat, koji je imao 66 stotinki imao slabije vrijeme od pobjednika.

Na četvrtom mjestu završio je Lukas Braten Pineiro, peti je bio Aleks Vinacer, a šesti Žan Kranjec. Hrvat Filip Zubčić bio je drugi nakon prve vožnje, dok je u drugoj napravio grešku i odustao.

Prva vožnja bila je kobna i za Švajcarca Marka Odermata, dok je povratnik u Svjetski kup nakon pet godina, Austrijanac Marsel Hiršer, imao 23. vrijeme. Svjetski kup alpskih skijaša i skijašica biće nastavljen 16. i 17 novembra u finskom Leviju.