Otvaranje Prvog likovnog salona “Pean-Sindik” 1. novembra

Na međunarodnom konkursu za Prvi likovni salon "Pean-Sindik" koji je bio otvoren od marta do avgusta, pristiglo je 240 radova umjetnika iz zemlje i inostranstva

4416 pregleda0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Tivat

Javna ustanova Muzej i galerija Tivat najavila je svečano otvaranje Prvog likovnog salona "Pean-Sindik", pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, koje će se održati 1. novembra u prostorijama Muzeja i galerije Tivat sa početkom u 19 sati.

Prvi likovni salon koji nosi ime dvojice istaknutih likovnih stvaraca iz Tivta Antona Peana i Miljenka Sindika, otvoriće predsjednik Opštine Željko Komnenović.

Na međunarodnom konkursu za Prvi likovni salon "Pean-Sindik" koji je bio otvoren od marta do avgusta, pristiglo je 240 radova umjetnika iz zemlje i inostranstva.

Stručni žiri u sastavu Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i muzeolog iz Budve, Maja Živanović istoričarka umjetnosti i slobodna umjetnica iz Beograda i Petar Hranuelli, skulptor iz Zagreba, odabrao je 54 rada koja će biti izložena.

Na večeri otvaranja slaona biće ujedno dodijeljene i nagrade autorima najboljih radova. Svi zainteresovani likovne radove učesnika salona moći će da pogledaju tokom cijelog novembra.

"Veoma smo zadovoljni odzivom umjetnika i kvalitetom dostavljenih radova. Uspjeli smo u namjeri da umjetnošću povežemo cijeli region. Ovim značajnim događajem otvaramo tivatske 'Novembarske dane' i nadamo se da će Likovni salon 'Pean-Sindik' trajati i samim tim čuvati sjećanje na izuzetne tivatske umjetnike Antona Peana i Miljenka Sindika", rekla je direktorica Muzeja i galerije Danijela Đukić.