Serija od tri meča u "Morači" počinje od FMP-a, Mijović: Moramo da budemo blizu perfektnog, ako želimo da pobijedimo

SC Derbi sjutra (18) dočekuje FMP u 6. kolu AdmiralBet ABA lige

3121 pregleda0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi

Šesto kolo AdmiralBet ABA lige biće kompletirano sjutra (18) u "Morači", gdje će SC Derbi ugostiti FMP.

"Studenti" su perfektni na domaćem terenu protiv FMP-a, upisali su tri pobjede na tri meča, a sjutrašnja utakmica veoma je bitna za ekipu Petra Mijovića, koja je u prethodnom kolu izgubila u Novom Mestu od Krke.

"Očekuje nas zahtjevan meč. FMP je po kvalitetu i iskustvu najbliži ekipama iz vrha. Fizički dobro posložen sastav. Mislim da se igranje FMP-a u dva takmičenja osjetilo na posljednjim utakmicama ABA lige. Očekujemo da poslije Mursije dođu spremni da naprave reakciju", rekao je u najavi meča trener SC Derbija Petar Mijović.

Mijović je govorio i o pripremi za ovaj duel.

"Mi smo već počeli sa pripremom utakmice, ali prije svega kako da fizički odgovorimo na čvrstinu FMP-a, posebno na čvrstinu u spoljnoj liniji gdje dominiraju Lazarević i Stojanović, dva plejmejkera sa velikim iskustvom. Postoji još dosta stvari u oba pravca na kojima moramo da radimo i u kojima moramo biti na visokom nivou. Imaju visoku petorku sa Lazarevićem, Tasićem na četiri i Kuzmićem na poziciji pet. Mislim da nas čeka jedan izuzetno težak posao i moramo biti blizu perfektnog ukoliko želimo da dođemo do pobjede koja je u ovom momentu veoma važna za nas", kazao je Mijović.

Utakmica protiv FMP-a je prva od tri zaredom koliko će ih SC Derbi odigrati na domaćem terenu. Nakon ovog meča, "studente" očekuju dueli sa Dubaijem i Mornarom u "Morači".

“Slijedi nam utakmica protiv veoma dobre ekipe FMP-a, koja ima dobar tim sa mnogo iskusnih igrača, koji će sigurno imati reakciju poslije poraza od Mursije. Što se nas tiče mi moramo da dokažemo da je utakmica protiv Krke iza nas i da odigramo mnogo jače i čvršće u odbrani. Mnogo je bitno da počnemo pobjedom ciklus od tri uzastopne utakmice u Morači”, kazao je košarkaš SC Derbija, Zoran Nikolić.

FMP je na skoru 3-2, a prije dolaska u Podgoricu izgubio je od Mursije (86:50) u 3. kolu FIBA Lige šampiona.

’’U Podgoricu dolazimo poslije teškog rasporeda za nas u Evropi i ABA ligi. SC Derbi igra jako kvalitetno, u dobrom ritmu. Igraju dobru košarku, kvalitetnije kod kuće, nego na strani i to je samim tim otežavajuća okolnost za nas. Mi moramo da popravimo utisak iz Mursije zbog nas samih i da pokušamo da dođemo do pobjede u Podgorici", rekao je trener FMP-a, Saša Nikitović.

Standings provided by Sofascore