Novi poraz Budućnosti, Bokelj je hit prvenstva, nastavlja se posrtanje Sutjeske, tri remija

Drugi poraz zaredom Budućnosti, koja je ostala na prvom mjestu i ima dva boda više od Petrovca

49257 pregleda19 komentar(a)
Vušurović je donio pobjedu Mornaru protiv lidera, Foto: FSCG
27.10.2024. 22:24h

Odigrala je Budućnost 11 mečeva bez greške u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, a onda vezala dva poraza - nakon Bokelja, "plavi" su večeras, u 14. kolu izgubili pod Goricom od Mornara 1:0.

Tim Ivana Brnovića je prvi udarac u okvir gola uputio u sudijskoj nadoknadi, kada je šutirao Lazar Savović, a njegov udarac odbranio Đorđije Pavličić. Budućnost nakon večerašnjeg meča ima dva boda više od Petrovca, koji je igrao neriješeno (0:0) sa Arsenalom. Ove dvije ekipe imaju i meč manje od ostalih timova.

Sa druge strane, Mornar je nastavio da se diže, upisao je četvrtu pobjedu na pet posljednjih mečeva, a večeras do pobjede stigao zahvaljujući Milanu Vušuroviću. Igrao se 65. minut kada je Andrija Bulatović izgubio loptu na sredini terena, potom je Darko Zorić krenuo ka golu rivala, ali je zaustavljen, pa je lopta došla do Vušurovića, koji je sa distance postigao lijep gol.

Najbolju priliku nakon toga su imali upravo Barani, tačnije Balša Vukotić, koji je šutirao glavom nakon kornera, ali je Milan Mijatović odlično intervenisao.

BOKELJ NASTAVIO SERIJU, POSRTANJE SUTJESKE

A najprijatnije iznenađenje je Bokelj SBBet. Kotorani nastavljaju sa dobrim partijama, što se ne može reći i za Sutjesku - ekipa Slobodana Draškovića je slavila u Nikšiću 2:0, nakon Dečića i Budućnosti savladala ekipu Milije Savovića i upisala treću vezanu pobjedu.

Sa druge strane, Sutjeska je ostala na svega pet osvojenih bodova na domaćem terenu ove sezone. Ekipa Milije Savovića je kraj Bistrice odigrala sedam utakmica, a upisala je samo jednu pobjedu i to protiv Jezera, u 8. kolu 22. septembra.

Kraj Bistrice je u prvom poluvremenu viđena samo jedna šansa i to za fudbalere Sutjeske - Petar Vukčević je u 37. minutu šutirao, a Stefan Spasojević odbranio.

Bokelj je u drugom poluvremenu poveo nakon prve šanse. Igor Poček je u 52. minutu bio okružen četvoricom igrača Sutjeske, ali se sjajno snašao i lijepo asistirao Vasiliju Čavoru, koji je matirao Vladana Giljena.

U 64. minutu je postavljen konačan rezultat - Poček je centrirao sa desne strane, a Dejan Pepić iz prve šutirao i postigao gol.

Imao je Pepić nakon toga još jednu šansu, ali je Giljen intervenisao, a neprecizan je bio i Juma Suva.

Sutjeska je do kraja imala dobru šansu nakon kornera, kada je Đorđe Šaletić centrirao, Nemanja Đurović šutirao glavom, a Spasojević odbranio.

TRI REMIJA

Tri utakmice su završene neriješeno: Dečić AdmiralBet - Otrant-Olympic 0:0, Petrovac - Arsenal 0:0 i Jedinstvo-Franca - Jezero 1:1.

Aktuelni šampion i dalje čeka na pobjedu, a posljednji trijumf je ostvario 22. septembra protiv Petrovca. Od tada je Dečić vezao šest utakmica bez pobjede, u međuvremenu promijenio i trenera, pa još čeka i na trijumf pod vođstvom Edisa Mulalića.

Osvojeni bod, čini se, više znači gostima, koji nastavljaju borbu za opstanak.

Nije mnogo pravih šansi bilo danas u Tuzima, gosti su na startu prijetili preko Muharemovića, Dečić sredinom prvog dijela imao solidnu priliku preko Camaja, dok je na startu drugog poluvremena Dragojević zaustavio Drešaja, a na drugoj strani Muharemović bio neprecizan.

Ni na utakmici Petrovca i tivatskog Arsenala nije bilo ni pobjednika, ni golova (0:0).

Petrovac je prekinuo niz od četiri pobjede zaredom, večeras je mogao do trijumfa, a najbolju šansu u 52. minutu nije iskoristio Adnan Bašić, koji je promašio penal. Golman Arsenala Bojan Zogović je odlično intervenisao i odbranio.

Arsenal je nakon remija produžio niz bez pobjede u domaćem šampionatu na sedam mečeva. Posljednju pobjedu Tivćani su ostvarili sredinom septembra, kada su savladali Dečić.

Jedinstvo-Franca i Jezero su u Bijelom Polju igrali neriješeno (1:1). Jezero je povelo već u petom minutu preko Mihaila Perovića, dok je bod Jedinstvu donio Aldin Mušović u 86. minutu.

Jedinstvo je moglo do pobjede, ali Žarko Korać u 97. minutu nije realizovao penal. Odlično je intervenisao Igor Asanović.

REZULTATI - 14. KOLO

Budućnost - Mornar 0:1

Milan Vušurović 65.

Sutjeska - Bokelj SBBet 0:2

Vasilije Čavor 52, Dejan Pepić 64.

Petrovac - Arsenal 0:0

Adnan Bašić (Petrovac) promašio penal u 52. minutu.

Dečić AdmiralBet - Otrant-Olympic 0:0

Jedinstvo-Franca - Jezero 1:1

Aldin Mušović 86 - Mihailo Perović 5.

Žarko Korać (Jedinstvo) promašio penal u 97. minutu.

Standings provided by Sofascore