Mančester junajted kažnjen za promašaje u Londonu, prva pobjeda Kristal Palasa, slavio i Čelsi

Vest Hem - Mančester junajted 2:1, Čelsi - Njukasl 2:1, Kristal Palas - Totenhem 1:0

5243 pregleda0 komentar(a)
Samervil postiže pogodak za vođstvo Vest Hema, Foto: Reuters

Propustio je Mančester junajted priliku da danas slavi u Londonu i upiše novu pobjedu u Premijer ligi - igrači "đavola" nisu realizovali brojne šanse, naročito u prvom dijelu, pa su ih fudbaleri Vest Hema surovo kaznili.

Na kraju je Vest Hem slavio 2:1, upisao treću pobjedu ligi, a agonija Mančester junajteda se nastavila. Nakon novog poraza, ponovo će biti aktuelan status menadžera "đavola", Erika ten Haga.

Mančester junajted je u prvom poluvremenu mogao da riješi pitanje pobjednika. Već u trećem minutu je Garnaćo pogodio prečku, a pet minuta kasnije iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Ređale su se šanse pred golom Vest Hema, a nekoliko dobrih odbrana imao je i čuvar mreže "čekićara" Fabijanski. U 13. minutu Fabijanski je zaustavio Hojlunda, potom je Bruno Fernandeš šutirao preko gola, a nakon pola sata igre je neprecizan bio i Dalo, kada je promašio prazan gol.

Prvo poluvrijeme je završeno nakon sjajne intervencije Fabijanskog, koji je zaustavio Kazemira.

Junajted u drugom dijelu nije imao previše šansi, ali je kažnjen za prethodne promašaje - Garnaćo je u 74. minutu pogriješio, a onda Samervil krunisao akciju Vest Hema i savladao Onanu.

Prije gola Samervila, Antonio je bio neprecizan, a šansu nije iskoristio ni Garnaćo.

Junajted je izjednačio u 81. minutu, kada je, nakon asistencije Kazemira, gol postigao Zirkze, da bi konačan rezultat postavio Boven iz penala u 92. minutu. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Ings, a arbitar, nakon konsultacija sa VAR sobom pokazao na ponal.

U finišu meča Emerson je propustio priliku da postigne gol za domaću ekipu.

Pobjedu je ostvario Čelsi, koji je na domaćem terenu savladao Njukasl 2:1. Strijelci za "plavce" su bili Džekson i Palmer, na drugoj strani je pogodio Isak.

Kristal Palas je savladao Totenhem (1:0) i upisao prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi. Jedini gol je postigao Mateta.

Standings provided by Sofascore