Remi u Londonu za radost u Mančesteru: Arsenal i Liverpul podijelili bodove, Siti preuzeo prvo mjesto

Arsenal - Liverpul 2:2

4683 pregleda1 komentar(a)
Salah i Nunjes proslavljaju gol, Foto: Reuters

Promjena na vrhu Premijer lige, nakon devetog kola lider je Mančester siti - aktuelni šampion preuzeo je prvo mjesto poslije večerašnjeg remija Arsenala i Liverpula na "Emirejtsu" (2:2).

Imaju za čime večeras da žale fudbaleri Arsenala, budući da su veoma dobro igrali u prvom poluvremenu, a onda u drugom bili potpuno bezopasni, pa su ostali na trećem mjestu i već imaju pet bodova manje od Mančester sitija.

Domaći su večeras poveli u devetom minutu - Vajt je fenomenalno poslao dugu loptu, Saka je primio, oslobodio se Robertsona i savladao Kelehera.

U 15. minutu Liverpul je imao dobru priliku preko Salaha, ali je lopta završila pored gola, da bi tri minuta kasnije "redsi" izjednačili, a strijelac je, nakon kornera, bio Virdžil van Dajk.

Nije taj pogodak poremetio ekipu Mikela Artete, Arsenal je igrao veoma dobr u prvom dijelu i do novog vođstva stigao u 43. minutu - nakon dosuđenog faula centrirao je Rajs, a gol postigao Merino.

U finišu prvog dijela je Liverpul preko Mekalistera mogao do izjednačenja, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku je Arsenal bio potpuno bezidejan, Liverpul se podigao i do zasluženog izjednačenja došao u 81. minutu, kada je Salah nakon asistencije Nunjesa postigao pogodak i postavio konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore