Inzagi: Veoma sam ljut i razočaran, zaslužili smo pobjedu

Trener Intera nezadovoljan nakon remija sa Juventusom (4:4)

4639 pregleda3 komentar(a)
Simone Inzagi, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera i Juventusa odigrali su sinoć sjajan meč na "Meaci", podijelili bodove (4:4), ali nakon derbija trener "neroazura", Simone Inzagi nije bio zadovoljan.

Inzagi je bio ljut, jer je njegova ekipa primila četiri gola, a smatra da su aktuelni šampioni zaslužili pobjedu.

“Neutralni ljubitelji fudbala su se zabavili, uživali, ja nisam. U stvari, veoma sam ljut i razočaran. Moraćemo da analiziramo to kako smo primili četiri gola. Juve smije da šutira četiri puta. Ali apsolutno ne smije da nam da četiri gola“, rekao je Inzagi poslije meča.

Inter je ove sezone na devet mečeva primio čak 13 pogodaka.

“Prvi gol Jildiza smo primili poslije auta. Drugi nakon što su na jednog igrača izašla trojica naših fudbalera, to se nikad ne radi. A, zaslužili smo pobjedu. I u svlačionici sam vidio tužna lica. Šteta“, poručio je Inzagi.

Inter je vodio 4:2, imao priliku da riješi meč, ali nije uspio.

“Juventus je trebalo da primi sedam ili osam golova. A mi nismo dali ni pet. Dobro je što smo stvorili toliko šansi, ali morali smo da uradimo više. Na dvije prethodne utakmice sačuvali smo mrežu netaknutom, ali to nije dovoljno. Ne možeš da primiš četiri takva gola. Četiri gola iz četiri šuta – ne smiješ to sebi da dozvoliš“, zaključio je Inzagi.

Standings provided by Sofascore